Aştepţi un copil şi vrei să-ţi reorganizezi casa? Iată costurile şi soluţia să le faci faţă!

TOTUL DESPRE MAME
amenajarea locuintei bebelus

Ştiţi genul acela de femeie care, la fiecare sfârşit de săptămână, face câte o schimbare în casă? Care vineri seara îşi dă seama că şifonierul de pe peretele cu televizorul ar arăta mult mai bine pe cel cu comoda? Aşa că sâmbătă dimineaţa, până ca bărbatul să facă ochi, eliberează deja dulapul şi, din mijlocul maldărului de rufe, vânează momentul când soţul deschide ochii ca să-i spună planul ei genial şi, evident, să-l pună la treabă. Ei bine, genul acela de femeie sunt eu.

Când am rămas însărcinată, după o săptămână în care ne-am bucurat de vestea cea mare, în capul meu începuseră deja planurile de schimbare în locuinţă. Aveam două camere şi multe lucruri inutile prin ele, ca orice român ce respectă tradiţia neamului din care se trage. Printre ele, trebuia să fac loc pentru mini mobilierul pentru bebeluş.

Am făcut o listă cu cele necesare: pătuţ pentru bebeluş, o comodă mică (pentru scutece, medicamente, şerveţele, lenjerii pentru pătuţ, păturici) şi un şofonier, pentru că ale noastre erau deja pline şi, oricât m-aş fi străduit să eliberez măcar un raft, nu aş fi reuşit. Mai aveam în plan igienizarea casei, care presupunea şi o vopsea lavabilă dată peste tot, schimbarea prizelor în toată casa, un sticker simpatic pentru peretele pe care urma să stea pătuţul, un carusel cu răţuşte care mă cucerise într-un magazin şi un fotoliu- balansoar pe care să stau cu cea mică atunci când o hrănesc, în care să ne legănăm împreună când ar fi avut un disconfort sau când, pur şi simplu, aveam să ne bucurăm una de prezenţa celeilalte. Am prospectat piaţa, am ales variantele de preţ minim- mediu şi, când am tras linie, am ajuns la un necesar de 5.000 de lei doar pentru micile schimbări din locuinţă şi cumpărarea mobilierului.

Socoteala de acasă…

În familia noastră, eu sunt responsabilă cu visatul, soţul cu readucerea mea cu picioarele pe pământ. Când i-am arătat lista cu cele necesare, a dat din cap, m-a aprobat zâmbind ironic, apoi a scos lista lui, detaliată, cu costurile naşterii şi ale supravegherii medicale din timpul sarcinii. A urmat o altă listă, scurtă, dar cu costuri grele pe ea, cu necesarul pentru deplasările cu bebeluşul: cărucior, scoică, scaun de maşină. Pentru scoică şi scaun de maşină cu sistem isofix, soţul plănuise investiţii serioase, pentru că era în joc siguranţa copilului – peste 5.000 de lei, ambele. Cheltuielile noastre se limitau aici, pentru că haine aveam să primim de la prietenii cu copii, iar de necesarul pentru primele luni (scutece, şerveţele, produse de îngrijire) se oferiseră să se ocupe naşii şi bunicii.

Când am tras linie, am văzut că listele lui cu lista mea ne-ar fi uşurat de peste 17.000 de lei. „Ce tăiem?”, m-a întrebat bărbatul. „Ce să tăiem? Mobilierul, că doar n-om tăia naşterea”, i-am răspuns cu un nod în gât. (Gravidă fiind, plângeam şi dacă sucomba un ţânţar, darămite la distrugerea planurilor mele măreţe de reorganizare a casei).

Şi, uite aşa, m-am mulţumit să ordon mutarea dulapurilor de pe un perete pe altul, am dat un strat nou de lavabilă, am donat trei saci cu haine şi am făcut loc pentru lucruşoarele bebeluşului şi am acceptat un pătuţ pliabil rămas de la băieţelul unor prieteni. Oricum, s-a dovedit cea mai bună soluţie, pentru că bebeluşul a dormit cu noi în pat din prima noapte acasă, iar pătuţul l-am folosit doar după şase luni, la somnurile din timpul zilei, când îmi era teamă să nu cadă din patul mare.

Acest articol conține plasare de produse!

Un card deștept și o dorință ce poate deveni realitate

Au trecut trei ani de atunci, între timp am mai făcut un copil, ne-am mutat şi, încet-încet, le-am cumpărat aproape pe toate. Din când în când, mai visez la fotoliul- balansoar în care să mă legăn cu copiii, să citesc o carte sau să beau o cafea dimineaţa devreme, în timp ce fac planuri pentru, evident, reorganizarea casei.

Mi-am adus aminte de micul meu vis spulberat în urma unei discuţii cu fina mea, pe cale să devină și ea mămică, şi care are cam aceleaşi ambiţii. Spre deosebire de mine, însă, ea are un avantaj pentru că, până la finalul acestei luni, ea poate beneficia de un card deștept de la Banca Românească. De ce îi spun ”deștept”? Deoarece cu ajutorul lui poți plăti pe loc orice cumpărătură în valoare de peste 200 de lei, iar la POS ești întrebat dacă vrei 3, 6, 12 sau 18 rate. Acest sistem de rate este valabil în orice magazin, iar cu acest card poți plăti oriunde în lume.

Așa că fina mea poate visa, ba, mai mult decât atât, își poate transforma visul în realitate și chiar o încurajez să facă asta, pentru că nimic nu are voie să-ți umbrească bucuria de a fi mamă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa