Cum să economisești bani la cumpărături

Daniela Ghiorghe
cum să economisești bani la cumpărături

Cum să economisești bani la cumpărături atunci când sărbătorile se apropie cu repeziciune? Dacă urmezi câteva reguli simple, vei vedea că nu este nevoie să îți cheltuiești o mare parte din salariu doar pe mâncare, scrie newparent.com.

Mai jos găsești 16 trucuri ca să economisești bani la cumpărături:

  1. Du-te la cumpărături cu burta plină și cu o listă cu lucruri de care ai nevoie. În acest fel, nu vei cumpăra în plus.
  2. Cumpără de dinainte să ai nevoie de ceva. Dacă este la reducere, de ce să nu profiți chiar acum de ocazie?
  3. Folosește-ți congelatorul la capacitate maximă. Poți face provizii din timp pe care să le congelezi.
  4. Dacă vrei să cumperi mai multe alimente pe care vrei să le congelezi, asigură-te că rămân la fel de gustoase. Vânătoarea de chilipiruri se poate întoarce împotriva ta dacă rămâi cu multă mâncare pe care nu ai cum să o depozitezi corect.
  5. Păstrează toate cupoanele, bonurile de reducere și alte lucruri de genul acesta și folosește-le înainte să expire.
  6. Compară prețurile a 20-30 de alimente pe care le cumperi cel mai des. După ce știi ce magazin are cele mai bune prețuri pentru fiecare dintre acestea, cumpără numai de acolo ce ai nevoie.
  7. La sfârșitul lunii, dacă rămâi fără bani pentru mâncare, începe să pregătești feluri de mâncare din ce ai în cămară sau congelator. Sigur vei găsi carne, legume, orez, cartofi, etc cu care vei putea pregăti feluri de mâncare gustoase și sățioase.
  8. Cumpără-ți carnea de la măcelar. Acolo uită-te atent pe prețuri, pentru că pachetele pre-ambalate nu sunt întotdeauna cele mai ieftine.
  9. Fiecare sezon are fructe și legume specifice. Încearcă să le consumi pe acestea, pentru că sunt mai ieftine.
  10. Compară prețurile de la piață cu cele din supermarketuri. Află care sunt mai ieftine și cumpără de acolo (da, există piețe care au prețurile mai mari).
  11. Condimentele făcute din ierburi pot fi destul de costisitoare. Ca să faci economie, îți poți crește singură acasă, în ghiveciuri.
  12. Verifică-ți bonul de la casă. De multe ori se întâmplă ca unele alimente să aibă alte prețuri decât cele afișate la raft sau ca unele produse să fie trecute de două ori pe listă.
  13. Din când în când, mănâncă feluri de mâncare vegetariene. Produsele ca soia sau fasolea sunt mult mai ieftine decât carnea.
  14. Fă-ți card de fidelitate la fiecare magazin la care te duci. La sfârșitul anului vei avea niște beneficii care îți vor fi de folos.
  15. Cumpără-ți tot ce ai nevoie o dată pe săptămână. Nu trișa ducându-te în mijlocul săptămânii să cumperi diverse alimente de la magazine de cartier, pentru că sunt mult mai scumpe și în mod sigur vei cumpăra mai mult decât ai nevoie.
  16. Alege câteva sacoșe de cumpărături pe care să le folosești frecvent. Renunță la obiceiul de a cumpăra altele noi de fiecare dată.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa