Top 6 sacrificii pe care le fac frații mai mari pentru frații mai mici

Anca Vlad

Oricât ar fi de greu, e bine să crești într-o familie cu mulți frați. Ideal e să fii printre cei mai mici. Cei dinaintea ta au făcut cam toate greșelile pe care le face un copil sau adolescent și părinții au obosit. În plus, poți învăța din greșelile fraților mai mari, motiv pentru care aceștia merită recunoștința ta.

Cât despre tine ca părinte, dacă ai mai mult de un copil, vei observa că stilul de educație se schimbă de la un copil la altul și că există cel puțin șase sacrificii – unele dintre ele involuntare – pe care frații mai mari le fac pentru frații mai mici. iată care sunt acestea, conform Popsugar.com

Îl cocoloșești pe primul copil, iar al doilea este mai liber

Probabil că la primul copil te-ai agitat și l-ai sufocat cu atenția ta. Dacă ai învățat din această greșeală, există posibilitatea ca următorul copil să aibă mai multă libertate. Îți faci griji pentru primul copil și poate și pentru al doilea. La al treilea deja ești obișnuită cu tot ce se poate întâmpla. Mezinul le poate mulțumi fraților mai mari pentru asta.

Cel mai mare încalcă regulile, iar cel mic află ce tolerezi tu, ca părinte, și ce nu

Piercinguri? Mda. Tatuaje? Nu. Indiferent de care dintre aceste situații este vorba, copilul mai mare a încălcat regulile, iar cel mic profită pentru că deja știe ce are voie și ce nu.

Cel mai mare încalcă regulile, iar cel mic învață cum să te păcălească

Copilul mai mare a fost prins furișându-se din casă, s-a întors târziu sau nu și-a făcut patul? Din orice greșeală, cel mic va învăța cum să evite situații asemănătoare, ceea ce, din păcate, înseamnă, că te va cam păcăli.

Cel mare te-a sâcâit atât de mult încât ești mai răbdător cu cel mic

Sora mai mare nu s-a machiat până la 20 de ani, pentru că a ținut cont de recomandările tale insistente în acest sens. Mezina, însă, o face din clasa a opta pentru că, în cazul ei, părinții au cam obosit să o ia de la capăt cu argumentele.

Cel mare îl apără pe cel mic și-l ferește de belele

Pentru că așa cum spune o veche vorbă românească – ”Sângele apă nu se face” -, fratele ma mare îl va proteja întotdeauna pe cel mai mic. În cele mai multe dintre cazuri nu suportă ca frățiorii lor să aibă necazuri. Consideră că este datoria lui, ca frate mai mare. Chiar și la maturitate, lucrurile vor rămâne la fel.

Copilul mai mare a fost cobaiul care trebuia să fie perfect, în timp ce mezinul poate fi el însuși

Primul născut este cobaiul. Pe el testezi diferite lucruri și prin el vrei să-ți demonstrezi că ești un părinte perfect. Bietul de el este subiectul diferitelor modalități de educare și împins de la spate să exceleze la școală și în afara ei. La ultimul copil, suspini și te mulțumești cu „Lasă-l fie el însuși”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa