Limitați călătoriile cu nou-născutul la 30 de minute!

Cristina Călin, redactor
calatăriile-cu-nou-nascutul

Călătoriile cu nou-născutul în mașină pot fi adevărate aventuri și pun la încercare nervii părinților. Pentru ca nimeni să nu aibă de suferit cercetătorii de la Universitatea din Bristol recomandă limitarea deplasărilor cu automobilul la maximum 30 de minute dacă suntem însoțiți de bebeluși, potrivit consumeraffairs.com.

Sugarii care stau în scaunul de mașină pentru perioade lungi de timp au un risc foarte mare de sufocare. Pentru a realiza studiul s-a folosit un simulator pentru a vedea cum reacționează un bebeluș ținut mai mult de o oră într-o scoică, cu spatele la sensul de mers. Rezultatul a fost fără îndoială: organismul copilului a dat semne clare de stres.

8 idei amuzante de jocuri pentru când mergi cu mașina

Majoritatea producătorilor de scaune de mașină pentru copii spun că pot fi folosite fără probleme timp de două ore fără întrerupere, însă medicii pediatrii implicați în această cercetare spun că recomandările ar trebui să fie diferite pentru bebelușii mai mici de o lună. Simularea lor a arătat că după numai o oră, ritmul cardiac al nou-născuților a crescut și le-a scăzut cantitatea de oxigen din sânge.

Musculatura gâtului nu este dezvoltată

Musculatura care susține gâtul bebelușilor până la vârsta de o lună este încă în plin proces de dezvoltare, ceea ce îi face mult mai predispuți la sufocare atunci când sunt ținuți în scaunul de mașină. Acestea nu au mecanismele potrivite care să le țină capul fix atunci când automobilul se află în mișcare, au precizat cercetătorii britanici. Există pernuțe special concepute care susțin capul nou-născuților, așa încât puteți lua în considerare achiziționarea uneia dacă știți că aveți multe drumuri de făcut pe care nu le puteți evita sub nicio formă.

Sfaturi pentru călătorii perfecte cu bebelușul tău

Dacă alegeți totuși să plecați, aveți grijă ca în scoică să nu fie lucruri inutile. Oricum, la vârste mici nu au nevoie de jucării, așa că nu este necesar să le puneți pe lângă ei. Când îi îmbrăcați alegeți haine din bumbac și folosiți mai multe straturi pentru a vă fi mai ușor dacă situația cere să îi schimbați. De asemenea, țineți cont de faptul că veți fi puși în situația să schimbați scutecul și este necesar să faceți acest lucru din cât mai puține mișcări pentru a nu pune o presiune suplimentară pe bebeluș. Nu îl supraîncălziți învelindu-l. Dacă trebuie să în hrăniți, indiferent că îl alăptați sau îi dați formulă de lapte, opriți mașina. În mers, există riscul să se înece și, mai rău, în cazul unui accident viața amândurora este pusă în pericol.

10 sfaturi pentru a învinge răul de maşină la copii şi bebeluşi

Pentru a vă asigura că bebelușul este în siguranță în timpul călătoriei cu mașina, chiar dacă stă într-un scaun de mașină special adaptat vârstei lui, este bine ca un adult să stea în permanență cu el. Acesta trebuie să îi monitorizeze respirația. De asemenea, este recomandat ca orice tip de călătorie să fie anulat până când copilul împlinește o lună. Dacă acest lucru nu este posibil limitați deplasările la maximum 30 de minute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa