5 lucruri esenţiale despre somnul nou-născutului

TOTUL DESPRE MAME
nou-nascut

Află totul despre somnul nou-născutului

Cât dorm nou-născuţii
Nou-născuţii dorm în general aproximativ 16 ore pe zi. Când nou-născuţii sunt treji, de obicei sunt hrăniţi. Timpul de joacă la o vârstă atât de fragedă este foarte scurt. După ce este hrănit, cel mai probabil, bebeluşul va adormi la loc.

Când dorm nou-născuţii
Micuţii noştri nu ştiu că adulţii dorm noaptea. La început, ei nu fac diferenţa între zi şi noapte, aşa că dorm în reprize scurte, de câte patru ore, atât ziua, cât şi noaptea.

Ciclurile de somn ale nou-născutului
De fiecare dată când nou născuţii dorm, ei trec printr-un ciclu de somn adânc şi somn uşor. Apoi se trezesc pentru puţin timp, când scâncesc sau plâng. E posibil să se agite sau să dea din picioare atunci când trec din faza de somn adânc în cea de somn uşor şi invers. Un ciclu de somn la nou-născuţi durează aproximativ 40 de minute.

Somnul copiilor prematuri
Copiii născuţi prematur au probleme cu somnul profund şi au un somn uşor aproximativ 80% din tot timpul alocat somnului. Bebeluşii născuţi la termen dorm profund jumătate din timp.

Somnul de noapte şi trezitul
În primele câteva luni este normal ca nou-născutul să se trezească de cel puţin două-trei ori pe noapte pentru a fi alăptat. După primele trei luni luni, numărul trezirilor scade, iar bebeluşul are reprize mai lungi de somn.

Pe măsură ce copilul se apropie de trei luni, e posibil să aibă cicluri de aproximativ patru-cinci ore de somn pe noapte. Cu toate acestea, până la cel puţin şase luni, majoritatea bebeluşilor continuă să aibă nevoie de ajutor şi atenţie pe timp de noapte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa