Calculator dată naștere - Totul despre Mame

Calculator dată naștere

Data probabilă a nașterii este

De-abia aștepți să îți ții copilul în brațe? Calculatorul nostru îți indică data probabilă în care bebelușul tău va veni pe lume. 

Specialiștii recomandă o formulă simplă prin care poți să calculezi: ține cont de prima zi a ultimului ciclu menstrual apoi adaugă 40 de săptămâni și vei obține data probabilă a nașterii. Cele 40 de săptămâni de sarcină reprezintă de fapt cele 10 cicluri a câte 4 săptămâni, nu nouă luni așa cum se crede că durează sarcina.

CITEȘTE MAI MULT: Când poți rămâne gravidă? Ghid în funcție de durata ciclului

Doar din punct de vedere calendaristic se consideră nouă luni de sarcină. Dar cum poți afla câte săptămâni are sarcina? De exemplu: dacă prima zi a ultimului ciclu menstrual a fost să zicem 20 martie – atunci trei luni de sarcină vei avea pe 20 iunie, iar pe 20 septembrie vei avea șase luni.

Calculator dată naștere – de ce trebuie să ții cont când calculezi

Este destul de dificil să îți dai seama când ovulul a fost fecundat și când ai rămas de fapt însărcinată. Și asta mai ales că multe dintre femei nu știu cu exactitate când a fost perioada de ovulație. Din acest motiv specialiștii consideră că sarcina începe de fapt în prima zi a ultimei menstruații chiar dacă asta înseamnă cu două săptămâni înainte ca ovulul să fie fecundat. Și tu poți să calculezi simplu.

CITEȘTE MAI MULT: Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclul în prima lună? Ce spun medicii

Ai urmărit ovulația prin măsurarea temperaturii bazale sau cu ajutorul altor metode? Atunci adaugă 40 de săptămâni la data pe care o cunoști (cea a ovulației) și încă două săptâmâni pentru ca data nașterii să fie una cât mai exactă

Cum calculezi trimestrele de sarcină

Perioada de sarcină este împărțită în trei trimestre. Primul se consideră din prima săptămână de sarcină până la finalul celei de-a 13-a, cel de-al doilea între 14 și 27 de săptămâni, iar ultimul din cea de-a 28-a săptămână până la naștere.

CITEȘTE MAI MULT: Sarcina pe săptămâni. Cum se dezvoltă și cum arată copilul

Bine de știut este că data probabilă a nașterii, chiar și cea indicată de medicul care face ecografiile morfofetale, este doar estimativă. Studiile au arătat că doar 5% dintre bebeluși vin pe lume în data indicată de medici. În restul cazurilor nașterile au loc cu o săptămână înainte sau cu una după data probabilă de care știai.

Află care este data probabilă la care bebelușul tău va veni pe lume.

Îți recomandăm și

Alte aplicații utile pentru mămici

Ultimele articole din categoria sarcină