Copaci de apartament. 10 variante care îți înfrumusețează casa

Cristina Călin, redactor

Plantele de apartament nu doar că ne înfrumusețează casă și purifică aerul, dar reduc și nivelul de stres, potrivit unui studiu publicat în Journal of Physiological Anthropology.

Înainte de a da fuga la florărie, gândește-te bine ce copaci de apartament ți se potrivesc. Nu doar aspectul este important, ci și ritmicitatea cu care trebuie udat, cât de luminos este apartamentul, câtă umiditate este în casă.

Copaci de apartament. Smochinul liră

Copaci de apartament

Smochinul liră a devenit foarte popular în ultima perioadă datorită frunzelor lui late și texturate. Când este puiet, copăcelul seamănă mai mult cu un tufiș, însă pe măsură ce cește începe să ia aspectul unui pom în toată regula. Are nevoie de lumină, dar care să nu cadă direct pe el. Trebuie udat când pământul de deasupra este uscat. Pune apă până când aceasta ajunge în farfuria-suport a ghiveciului.

Copaci de apartament. Ficusul de cauciuc

Copaci de apartament

Ficusul este una dintre plantele de apartament cu cea mai largă răspândire. Are multe varietăți de culori și de striații ale frunzelor. Nu are nevoie de foarte multă îngrijire. Dacă îl uzi o dată pe săptămână și îl plasezi într-o zonă luminoasă unde să nu cadă lumina pe el, este suficient.

Copaci de apartament. Calamondinul

Copaci de apartament

Deși poate părea o soi de pom care nu rezistă la interior, calamondinul crește și se dezvoltă bine în apartament. Va face niște fructe mici și foarte acre, iar mirosul florilor sale îți va parfuma casa într-un mod aparte. Trebuie să îl așezi în lumina directă a soarelui, dacă vrei să producă multe fructe și să îl uzi în fiecare zi.

Copaci de apartament. Arborele de jad

Copaci de apartament

La început arborele de jad este foarte mic, dar cu timpul se dezvoltă și ajunge să aibă aproape 1 m. Are nevoie de un sol mixt, căldură și aer uscat. Pământul trebuie doar umezit. Dacă apar frunze de culoare maro înseamnă că este ceva ce plantei nu îi place.

Copaci de apartament. Palmierul pitic

Copaci de apartament

Palmierul pitic nu are nevoie de foarte multă lumină și îl poți așeza chiar și spre nord. Nu are nevoie nici de prea multă apă, așa că este planta de apartament perfectă. În cazul în care ai animale în casă, trebuie să știi că este inofensiv pentru ele.

Copaci de apartament. Dieffenbachia

Copaci de apartament

Dieffenbachia are frunze mari și crește foarte repede. Poate ajunge și la 1,5 m. Se poate înmulți foarte ușor. E suficient să pui o frunză într-un pahar cu apă până apar câteva rădăcini și apoi să o plantezi.

Copaci de apartament. Smochinul plângător

Copaci de apartament

Smochinulului plângător îi place să fie puțină lumină în camera în care stă. Nu trebuie să îl uzi foarte des, pentru că se descurcă și cu puțină apă. Dacă observi că îi cad prea multe frunze este cazul să faci schimbări legate de temperatură sau lumină.

Copaci de apartament. Yucca

Copaci de apartament

Yucca este un copac originar din deșert, așa încât are nevoie de mult soare și foarte puțină apă. Atunci când îl uzi, pune o cantitate mică de lichid.

Copaci de apartament. Castan malabar

Copaci de apartament

Această plantă are nevoie de aceleași condiții ca în zona ei de origine, America de Sud. Cu cât o uzi mai des cu atât îi este mai bine. Trebuie să o așezi într-o cameră luminoasă, fără să o ții în lumina directă a soarelui.

Copaci de apartament. Pomul-umbrelă

Copaci de apartament

Dacă are suficientă lumină, pomul umbrelă poate crește până la 2,5 m. Trebuie udat nu foarte des, dar îți va spune singur când nu îi este bine. Dacă vezi că încep să îi cadă frunze multe, e cazul să vezi ce nu i se potrivește.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa