Ai un băiat mămos? Care îi sunt șansele să reușească în viață, conform unui studiu făcut la Harvard

Cristina Călin, redactor
băiat mămos

Băieții care sunt foarte atașați de mamele lor sunt mai fericiți și au mai mult succes în viață, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea  Harvard. Așa că, dacă ai un băiat mămos, nu este cazul să te îngrijorezi. 

Băieții legați de fusta mamei sunt considerați, de obicei, ca nefiind stăpâni pe ei și slabi. Oamenii de știință vin să infirme toate aceste legende urbane. Grand Study, o cercetare mamut realizată de Universitatea din Harvard, a urmărit schimbările de personalitate a oamenilor timp de mai bine de 80 de ani și a scos la iveală lucruri surprinzătoare despre natura umana.

Potrivit studiului, bărbații care au fost toată viața foarte apropiați de mamele lor au un randament profesional mai bun și venituri mult mai mari decât cei care s-au desprins mai repede de cele care le-au dat viață.

Mai mult, și sănătatea celor mai mămoși are de câștigat. Bolile ca Alzheimer sau demența sunt mult mai bine ținute sub control de bărbații care și-au ținut mamele aproape.

Băiat mămos, fără probleme la școală

În sprijinul ideei că este mai bine pentru băieți să fie atașați de mame este și studiul realizat pe 6.000 de copii, publicat în revista de specialitate Child Development.

Oameni de știință de la Universitatea din Reading au demonstrat că atunci când băieții nu dezvoltă o formă puternică de atașament față de mamele lor devin mai agresivi și tind să distrugă totul din jur la vârste mici.

Când ajung adulți vor avea o teamă greu de vindecat de intimitate și vor fi porniți mai degrabă să îi înșele pe cei jur. Acest lucru se întâmplă pentru că prima femeie din viața lor i-a respins și i-a trădat, a explicat dr. Michael Kimmel, sociolog, conducătorul studiului.

Asociația Americană de Psihologie a făcut o cercetare la care au participat 426 de băieți de vârstă școlară din New York.

De aici a reieșit că băieții care erau apropiați de mama lor nu aveau nicio problemă cu definirea masculinității. Mai mult nu se confruntau cu anxietate, depresie, iar rezultatele lor școlare erau peste medie.

Niciunul dintre studii nu a arărat că apropierea băieților de tații lor ar avea aceleași efecte.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa