Revigorează-ți părul după o vară fierbinte

 

Gata, nu ne mai putem amăgi, vara e încheiată complet, din păcate. Iar ceea ce ne-a rămas după terminarea ei sunt nu numai amintirile vacanţei minunate şi ale zilelor lungi în care ieşeam în oraş, la terase sau în parcuri, ci şi un păr asupra căruia soarele sau apa mării şi a piscinei şi-au pus amprenta în lunile estivale. Pentru că ne dorim toate ca părul să-şi recapete luciul, vitalitatea şi supleţea, haideţi să vedem care sunt modalitățile prin care să-ți revigorezi părul după o vară fierbinte!

 

  1. Foloseşte o mască de păr după fiecare spălare

 

Părul uscat este unul dintre efectele soarelui, căldura puternică afectând firul de păr şi făcându-l să-şi piardă din hidratarea pe care o avea anterior expunerii la intensitatea solară. Poţi să te bazezi pe o mască de păr după fiecare spălare, aceasta fiind mult mai hrănitoare şi mai hidratantă decât un simplu balsam de păr. Foarte multe dintre măştile de azi conţin ingrediente naturale, precum gălbenuşul de ou, cocos, germeni de grâu sau chiar fructe, precum avocado sau lămâie.

 

  1. Diminuează folosirea uscătorului de păr sau a aparatului de îndreptat sau de buclat părul

 

Chiar dacă ai devenit, cumva, dependentă de folosirea uscătorului de păr sau a aparatului de îndreptat sau de cârlionţat părul, te sfătuim să mai pui puţin pe tuşă aceste aparate. Căldura emanată de ele nu face altceva decât să contribuie la deteriorarea podoabei capilare şi să facă firul de păr să devină şi mai tern decât este. Lasă-ţi părul să se usuce natural, foloseşte bigudiurile clasice pentru obţinerea buclelor şi păstrează coafurile ce necesită păr foarte bine întins pentru perioada în care firele îşi vor recăpăta vitalitatea.

 

  1. De două ori pe săptămână aplică ulei de păr

 

Multe dintre noi folosim uleiul cu rol cosmetic pentru ten şi corp, dar el face minuni şi pentru păr. Aplică şi tu, de două ori pe săptămână, pe părul spălat şi încă ud, ulei de cocos, de argan, de măsline, de brusture, de seminţe de struguri sau de avocado, acoperă părul cu un prosop şi lasă-l să acţioneze cel puţin o oră sau chiar o noapte întreagă, dacă reuşeşti. Vei observa încă după prima săptămână o ameliorare a aspectului părului, care va fi şi mult mai uşor de pieptănat.

 

  1. Nu mai încărca părul cu la fel de multe produse de styling ca până atunci

 

Părul tău are nevoie de o pauză de produse de styling, ca să-şi revină complet după cura de soare şi cea de apă marină sau de la piscină, despre care ştim cu toţii că este tratată cu clor. De aceea, nu strică deloc să nu-l mai încarci cu tot felul de produse de styling fără de care ai impresia că nu poţi să ieşi din casă. O pauză e binevenită şi îi dă podoabei tale capilare răgazul de a-şi reintra în mână, cum s-ar spune.

 

  1. Fii curajoasă şi tunde-te (măcar puţin), ca să-ți revigorezi părul

 

În cazul în care deteriorarea părului este mai serioasă decât e normal să fie, ai putea să încerci, pe lângă aplicarea tuturor sfaturilor de mai sus, să te şi tunzi, măcar puţin. Chiar dacă tunsul nu-ţi va scurta dramatic părul, ci se va rezumă doar la zona vârfurilor, el este un bun tratament pentru păr.

CONCURS

 

FARMEC și TOTUL DESPRE MAME îți vin în ajutor în încercarea de a avea un păr minunat după această vară toridă și te invită la concurs. Trimite un e-mail cu subiectul CONCURS FARMEC pe adresa [email protected] Scrie-ne, în corpul e-mailului: PARTICIP, numele complet, adresa si un numar de telefon.

 

Perioada desfășurării concursului este 28 septembrie – 4 octombrie. Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 octombrie, în urma extragerii prin random.org.

Puteți câștiga unul dintre cele

 

10 premii, fiecare constand dintr-un set Gerovital Tratament Expert, constand in urmatoarele 3 produse:

 

Produsele contin toate ingrediente speciale precum Keratina, Vitaminele A si E si Pro-vitamina B5, precum si Aminoacizi esentiali. Acest mix reface fibra capilara pe toata lungimea, conferindu-i elasticitate, hidratare, intarire si stralucire.

Succes!

Concursul s-a încheiat, iar câştigători au fost desemnaţi următorii: Iulia Sava, Alexandra Cristina Dobrica, Adriana Dumitrescu, Nicoleta Nicolae, Simona Laura Ganea, Alexandra Roată, Elena Romana Niţu, Ioana Ungureanu, Georgiana Eliza Tănase şi Mihaela Baduca. Felicitări!