10 rase de câini prietenoase cu copiii

Copiii care cresc alături de câini sunt mai fericiți, mai buni, mai blânzi și mai independenți, arată un studiu realizat de Universitatea Yale. Mulți părinți au observat că prietenii canini îi pot binedispune pe copii. Dar care sunt acele rase de câini prietenoase cu copiii?

Adoptarea unui câine este ca și cum ai alege un nou membru al familiei. Nu este o decizie ușoară și ar trebui mai întâi să faci o cercetare adecvată. Când sunt implicați copii, decizia este și mai importantă. Adevărul este că unele rase nu sunt potrivite pentru familiile cu copii. Acestea pot fi în mod natural nervoase sau agresive. Dacă ești în căutarea celui mai bun câine de familie, iată câteva calități pe care trebuie să le cauți:

Rezistent. Copiii nu sunt întotdeauna atât de blânzi precum ar trebui să fie. Deci ai nevoie de un câine care să fie răbdător și rezistent. Acest lucru este important atât pentru siguranța copilului tău, cât și pentru fericirea câinelui. Rasele de talie mică sau „toy” sunt cunoscute ca fiind mai nervoase și nu sunt o alegere bună pentru copii.

Un bun temperament. Temperamentul denotă personalitatea câinelui. Ar trebui să cauți un temperament plăcut. De exemplu, un câine mai calm are capacitatea de a forma legături puternice și de a fi un partener excelent pentru copii.

Energic. Rasele de câini perfecte pentru copii au o doză mare de energie. Ele trebuie să fie capabile să țină pasul cu copiii, fără să obosească sau să fie iritate. Asigură-te că alegi o rasă ale cărei nevoi corespund nivelului de activitate al familiei tale. Dacă nu poți satisface nevoile unui câine, excesul de energie al acestuia poate duce în timp la probleme de comportament.

Inteligent. Deși toți câinii trebuie instruiți, acest lucru este cu atât mai important, atunci când aceștia stau în preajma copiilor. Noul animal de companie trebuie să știe că NU înseamnă NU, cât mai curând posibil – pentru siguranța copiilor tăi.

Cu aceste calități în minte, iată 10 rase de câini prietenoase cu copiii, potrivit site-ului www.dogtime.com

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Labrador

Labradorul este un câine încrezător, inteligent, bun și loial. Nu este nici agresiv, nici timid, dar este extrem de răbdător, ceea ce-l face o alegere perfectă pentru copii.
Această rasă are nevoie de multă mișcare. Labradorul iubește joaca – recuperarea jucăriilor este jocul său preferat. De asemenea vei descoperi că amuzantul și iubitorul labrador este afectuos și ascultător, ceea ce înseamnă că micuții tăi se vor îndrăgosti instantaneu de el.
Această rasă este adaptată să trăiască în aer liber, dar, de cele mai multe ori, ar prefera să fie în interior, alături de oameni.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație