10 activități amuzante pentru zilele ploioase

activitati vreme ploioasa

Activități amuzante, de familie, pentru zilele în care vremea rea îi obligă pe cei mici să stea în casă.

A venit toamna, cu bune și cu rele. Atât pentru copii, cât și pentru părinți, există însă neajunsuri din cauza faptului că micuții nu mai pot petrece suficient timp în parc, la joacă. Dacă vremea urâtă vă ține în casă, nu intrați în panică. Zilele ploioase vă vor ajuta să petreceți timp plăcut alături de familie. Iată câteva ponturi, oferite de familyeducation.com:

1. O seară de film

Ce poate fi mai plăcut decât să te ghemuiești sub pătură împreună cu copiii și, cu un bol de floricele de porumb în față, să urmăriți un film amuzant? Într-o seară ploioasă poți transforma propria sufragerie într-o sală de cinema. Alege un film care să fie pe gustul tuturor și distrați-vă!

2. Cazemata

Cei mai mulți copii sunt atrași de cazemate pe care și le construiesc din piese de mobilier, pături și perne. Dacă plouă, ajută-i să-și construiască o cazemată în sufragerie. Vor avea toată ziua o ocupație și se vor distra de minune în „castel”.

3. Scoate jocurile!

Petrece timp de calitate cu ajutorul jocurilor pe care le ai în casă. Indiferent dacă este vorba de „Monopoly” sau „Nu te supără, frate!”, faptul că participați toți este plăcut, amuzant și timpul trece fără să vă dați seama.

4. Picături de ploaie

Ia un sul de prosoape de hârtie, creioane, staniol, bandă adezivă, orez și o țeavă lungă. Copiii pot colora bucățile de prosoape de hârtie, pe care le pot tăia apoi în bucăți mici, gen confetti. Un capăt al țevii este izolat cu staniol prins cu bandă adezivă și pe celălalt capăt se introduc confetti și boabele de orez. Apoi, lasă-i să le scuture, ca să „plouă” în casă. E adevărat că vei avea nevoie de aspirator după aceea, dar va merita efortul!

5. Caută comori împreună cu câinele

Dacă ai în casă un prietenos blănos, include-l în jocurile din zilele mohorâte. Ascunde bunătăți care știi care-i plac, apoi lasă-l să adulmece mirosul până când le va găsi. Cronometrează-l de fiecare dată ca să vezi dacă-și depășește recordul anterior.

6. Bucătăreală amuzantă

Din moment ce copiii sunt blocați în casă din cauza vremii, de ce să nu petreceți timpul împreună pregătind rețeta preferată de familie? Fă din gătit o activitate amuzantă și lasă-i pe micii bucătari să te ajute. Nu numai se vor simți importanți și folositori, dar vor fi mândri de rezultatul muncii lor. În plus, vei putea sta liniștită pe un scaun de unde să te mulțumești să-i supraveghezi.

7. De-a v-ați ascunselea

Acesta este încă unul dintre jocurile preferate de copii. Din moment ce sunt izolați în casă pentru că afară plouă, cu permisiunea ta pot folosi acest spațiu. Fii convinsă că-i vei găsi imediat. Pont: ia-te după chicoteli. Nu-i da însă de gol imediat; prefă-te un timp că s-au ascuns foarte bine.

8. Petrecere dansantă

Majoritatea copiilor devin agitați când își petrec mult închiși în casă. Ajută-i să-i consume energia dansând. Dansul vă va ajuta să vă apropiați, să vă consumați energia și să faceți sport. Această activitate fizică e benefică din toate punctele de vedere.

9. Citiți

Este o activitate educativă și amuzantă. Dacă le citești, îi ajuți să învețe să citească și ei mai ușor și le dezvălui lumea minunată a cărților. Ghemuiți-vă sub pătura preferată și citiți împreună. Eventual, faceți cu rândul.

10. Jucați mima

Mima este jocul ideal într-o zi ploioasă. Pentru început, împărțiți-vă în două echipe și mutați-vă în camere separate. Fiecare echipă va scrie pe bilețele nume de cărți, filme, locuri. Acestea sunt schimbate apoi cu cele ale echipei adverse. Fiecare membru al echipei trage câte un bilețel și mimează pentru coechiper cuvântul. Folosiți un cronometru pentru a face jocul mai palpitant.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()