10 idei pentru a o întâmpina pe Zâna Măseluţă cum se cuvine

Dacă pentru noi, adulţii, pierderea unui dinte este o experienţă îngrozitoare şi oarecum definitivă, pentru  cei mai mulţi copii ea este un eveniment aşteptat cu nerăbdare şi curiozitate, fiindcă el nu marchează doar o etapă a creşterii fiziologice, ci şi întâlnirea cu Zână Măseluţă.

Dintre tradiţiile importate de peste Ocean, cea cu Zâna Măseluţă mi se pare cu adevărat folositoare, fiindcă este un prilej de a-i îmboldi pe copii să se ocupe de igiena dentară. Un alt mare avantaj este că, pentru copiii foarte sensibili care sunt traumatizaţi de faptul că le cade un dinţişor şi le curge sânge, Zâna cu pricina suflă un pic  de praf magic peste această neplăcere. Iată zece idei care adaugă farmec întâlnirilor cu Zâna Măseluţă:

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Idei pentru a o întâmpina pe zana maseluta. Vizita la un stomatolog pediatru

Îmi amintesc cât de traumatizante au fost pentru mine (dar şi pentru dentist!) vizitele la stomatolog din copilărie. Pentru băieţelul meu cel mare, însă, lucrurile stau cu totul diferit. O persoană caldă, apropiată de copii, dispusă să îi arate cum funcţionează aparatele, cum arată dintele pe interior şi ce se întâmplă cu el dacă nu e spălat, posibilitatea de a-şi alege culoarea plombei (întotdeauna albastră!) au avut mare impact asupra copilului nostru. Este foarte important că prima experienţă a copilului în cabinetul unui stomatolog să fie doar de “împrietenire”. Aşadar, planificaţi devreme o vizită la un dentist despre care aveţi recomandări bune, înainte ca dinţişorii copilului să necesite vreo intervenţie dureroasă.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()