5 aplicaţii mobile care îi ajută pe copii să învețe

aplicaţii mobile

Smartphone-ul sau tableta în mâinile unui copil nu ar trebui să fie doar pe postul de consolă de jocuri. În Magazin Play veţi găsi o mulţime de aplicaţii care îi pot ajuta pe cei mici să înveţe diverse lucruri. Deosebit de bine reprezentate sunt programele de  învăţare pentru matematică, astronomie şi geografie. Vă prezentăm în continuare 5 aplicaţii mobile din mai multe discipline pentru copii de vârstă şcolară.

În Google Play şi iTunes Store, veţi putea găsi mai multe programe adaptate nevoilor copiilor voştri.

Medieval Math Battle – editor SpinFall

Medieval Math Battle este o aplicaţie tipică în ceea ce priveşte folosirea distracţiei în ştiinţă. Adunarea, scăderea, înmulţirea şi împărţirea – cele mai simple operaţii matematice, vor deveni mai atractive pentru copil datorită cadrului medieval şi misiunii tânărului cavaler. Jocul este gratuit. Oferă achiziţii în aplicaţie.

Geography Quiz 3D – editor Webelinx

Geography Quiz 3D

Este un joc educativ pentru copii puţin mai mari şi garantează două beneficii într-un singur joc: divertisment şi învăţare. Tânărul jucător, pasionat de geografie, va trebui să recunoască drapelurile naţionale ale ţărilor, locuri familiare, limbile oficiale, capitalele şi ţările însele. Aplicaţia este gratuită.

SkyView, Explore the Universe – editor Terminal Eleven

Cea mai simplă metodă pentru copilul tău să înveţe astronomie este să privească stelele. Când copiii recunosc deja cele mai cunoscute constelaţii le puteţi oferi aplicaţia SkyView – Explore the Universe. Programul se bazează pe realitatea augmentată şi foloseşte o cameră video pentru a reda pe ecranele smartphone-urilor constelaţii, planete, stele, nebuloase şi chiar sateliţi sau Staţia Spaţială Internaţională. Aplicaţia este disponibilă în iTunes Store la preţul de 1,99 dolari şi promite că cei mici vor învaţă despre univers într-un mod cu totul nou.

Chimist,Virtual Chem Lab – editor Thix

Cel mai bun laborator din lume. De ce? Deoarece este complet sigur. Aplicaţia Chimist – Virtual Chem Lab este un laborator portabil virtual, care îi permite elevului să facă experimente, să amestece diverse substanţe, să decidă cu privire la proporţii, să încălzească substanţele etc. Aplicaţia costă 46,21 lei pentru Android şi 8,99 dolari în versiunea pentru iOS.

Duolingo – editor Duolingo

Duolingo este o aplicaţie pentru învăţarea limbilor străine. Pentru că există versiune în limba română, copiilor le va fi uşor să urmeze cursul de limba engleză sau altă limbă străină. Modul de învăţare este plăcut şi plin de provocări. După ce copilul trece de diferitele etape ale jocului, primeşte o insignă. Aplicaţia îl ajută pe cel mic să înveţe limba engleză, nu numai în scris, dar şi vorbit. Toate acestea, folosind microfonul smartphone-ului. Odată ce v-aţi făcut cont, programul este disponibil şi pe PC, datorită progresului în ceea ce priveşte sincronizarea dispozitivelor. Aplicaţia este disponibilă în mod gratuit.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație