5 idei de joacă senzorială pentru 5 vârste diferite

jocuri senzoriale totul despre mame

jocuri senzoriale totul despre mameJoaca senzorială este o desfătare pentru cele cinci simţuri, de obicei cu accentul pus pe unul din ele, fiind adorată de copiii de la 0 la 100 de ani! Iată 5 idei de joacă senzorială potrivită pentru 5 vârste diferite:

Poate că nu se numea astfel cu câţiva ani în urmă, şi cu siguranţă părinţii noştri nu au făcut eforturi speciale să ne expună la astfel de experienţe de joacă senzorială. Dar ele veneau atunci de la sine!

Vă amintiţi plăcinţelele de noroi pe care le făceaţi împreună cu verişorii voştri la ţară? Sau poate că o ajutaţi pe bunica la dezghiocat porumb? Să va punea mama să alegeţi orezul?  La haine nu aveam scai şi capse, aveam în schimb nasturi mici, pe care ştiam să îi încheiem la vârste mai fragede decât o fac copiii noştri. Ne exersam muşchii fini ai mâinii şi tactilitatea în situaţii naturale, care le lipsesc copiilor de astăzi, crescuţi la oraş şi feriţi de bacterii. Cu toate acestea, nouă poate că ne-au lipsit că bebeluşi şi toddleri mijloace de distracţie senzorială ce îi stimulează în mod pozitiv pe copiii noştri, ca să nu mai punem la socoteală amuzamentul!

1
2
3
4
5
6
7
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()