5 lucruri scârboase pe care le fac copiii

Lucruri scarboase pe care le fac copiii

Lucruri scarboase pe care le fac copiii5 lucruri scârboase, dar amuzante, pe care le-a făcut copilul meu

Nu știu ai voștri cum sunt, dar pe mine, când mă gândesc la toate aceste lucruri scârboase pe care le-a făcut puștiul meu până acum, mă cuprinde brusc o neliniște la nivelul stomacului. 

Circula vorba aceea cu legătura directă între copii mici sau mari și cu dimensiunea problemelor. Nu cred că mai e nicio noutate pentru vreo mamă cu o vechime de cel puțin doi ani că problemele cresc odată cu vlăstarul.

Ei bine, lucrurile care să-ți facă pielea de găină încep, destul de finuț, după diversificare – atunci când își bagă mâinile până la coate în piureuri, bagă cu mâna în gură, scuipă, își întinde totul pe el. Oricum, toate acestea au scopul de a ne pregăti pentru mai târziu.

Ce va fi mai târziu? O să vă fac o listă din propria mea experiență de lucruri scârboase:

1. A mâncat râme

Nu mă întrebați cum… Eram la țară la bunica lui, plouase afară și aleea era plină de râme. El a început să le adune într-un pahar de unică folosință, m-a anunțat că le va găti, dar nu m-aș fi așteptat să le și mănânce. Ce să vă zic? Imaginea copilului cu râma în colțul gurii rămâne neprețuită.

Urmările? Cred că s-ar putea găti râmele. El n-a avut nimic, iar eu mă gândesc serios la faptul că prăjite, eventual și cu puțin mujdei, ar putea fi bune.

2. Și-a pus melci pe el

Dacă ideea râmelor mâncate m-a dezgustat, când a venit vorba de melci am fost pe punctul de la leșina. Îmi plac, sunt simpatici, dar până la a-i atinge. Ei bine, copilul meu a găsit în parc doi melci, destul de măricei, pe care i-a cărat după el o zi întreagă. În drum spre casă a început să-i pună pe antebrațe, apoi pe burtă, direct pe piele. Eu mergeam la un metru de el și, atunci când m-a rugat să-l iau de mână, l-am luat cu un șervețel.

Urmările? Nu i s-a întâmplat nimic, mucusul de melc e chiar sănătos, numai că imediat ce a ajuns acasă, s-a furișat și a băgat melcii într-o pungă pe care a ascuns-o între calorifer și perete. Prefer să nu mai intru în detalii.

3. Și-a gătit singur

Povestea asta este, pe cât de dezgustătoare, pe atât de amuzantă. Totul a început cu un ceai care era un pic cam prea fierbinte. În încercarea copilului de a-l răci s-a ajuns la o demonstrație de cooking care și pe Horia Vârlan l-ar da pe spate. Pentru început a pus cereale. După ce aceastea au devenit un pic moi, a adăugat muștar. Apoi a golit conținutul acesta din cană în castron, unde s-a dezlănțuit: sare, mălai, piper, iaurt, scorțișoară, făină, cacao, miez de pâine, lapte, bucățele de banană, biscuiți, puțin ulei și sos de soia.

Urmările? Nu voi uita N-I-C-I-O-D-A-T-Ă reacția lui când a gustat. A dat imediat afară toată “mâncarea”, a tușit și a fugit din bucătărie de parcă l-ar fi urmărit focul.

4. Și-a golit olița singur

Ăsta nu e un lucru rău, chiar deloc. Ba chiar aș putea să stârnesc invidii pentru că băiatul meu e atât de independent. Daaar, nu v-am spus cel mai important detaliu: cu mâna! Și-a golit olița cu mână. Nu mă întrebați ce era acolo, că lichidele, știm cu toții, nu pot fi apucate cu mâna!

Urmările? Cu mine spălându-l pe el și spălând apoi baia și cu stomacul meu undeva pe lângă amigdale.

5. Și-a pasat mâncarea

Știți cum se creșteau copiii pe vremuri, când nu exista blender și mamele le pasau mâncarea în gură? Așa a făcut el: și-a mestecat mâncarea, a scuipat-o în altă farfurie, a făcut-o pe toată pastă și după ce-a terminat s-a apucat liniștit să mănânce.

N-am mai trecut pe listă și bălăceala în supă/apă/lapte/ceai, urmată de consumul acestora, asta e la ordinea zilei și, oricum, am observat-o la toți copiii.

Să mă iertați dacă citiți acest articol când e timpul de masă. Oricum, îl recomand în curele de slăbire.

Acum, ajutați-mă și voi pe mine cu dieta și spuneți-mi ce lucruri scârboase au făcut ai voștri.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație