Activități cu hârtie pentru copii. 5 moduri creative în care vă puteți distra

activități cu hârtie

Copilăria este perioada în care copiii își dezvoltă cel mai mult creativitatea. Pentru a-i ajuta să facă acest lucru și, în același timp să aibă o ocupație, mai jos găsești 5 moduri creative în care poți folosi hârtia pentru a construi jucării sau alte lucruri pe care le folosesc copiii.

  1. Album de amintiri din vacanță

Adună-i toate amintirile copilului tău din vacanță într-un album handmade făcut chiar de voi. Cel mic poate adăuga ce vrea el: oameni, locuri sau activități preferate, în dreptul fiecărei litere.

Cum se face:

Ajută-ți copilul să plănuiască fiecare pagină. Decupează poze din reviste sau scoate la imprimantă pozele voastre și lipește-le cu lipici. Atașează câte o literă pe fiecare pagină, iar pentru coperte folosește carton sau plastic. Fă două găuri și leagă toate paginile cu funie colorată. Decorează coperta cu diferite stickere pentru a completa experiența.

hartia1

  1. Evantaie din hârtie

Deoarece verile la noi sunt din ce în ce mai călduroase, îți poți ajuta copilul să-și confecționeze singur un evantai.

Cum se face:

Aveți nevoie de un carton mai gros, cu modele cât mai colorate, după placul fiecăruia pe care îl tăiați în formă dreptunghiulară. Fă un semn cu rigla la fiecare centimetru la ambele capete ca să-ți fie mai ușor să-l împăturești. Într-o parte strânge-l și leagă-l cu o panglică, iar la vârfuri fă-i model cu foarfeca.

hartia

  1. Bol pentru mărunțișBolul îl ajută pe cel mic să-și țină banii într-un loc accesibil, spre deosebire de pușculiță, care este mai dificil de spart.

Cum se face:

Ia un bol ușor, de plastic, și acoperă-l la interior și exterior cu șervețele colorate, îmbibate într-un amestec de apă cu lipici. Folosește mai multe straturi și lasă-l să se usuce. Scoate bolul de plastic și vei vedea că rămân șervețele în aceeași formă. Îl poți decora cu litere tăiate de hârtie sau cu fundițe și panglici.

hartia

  1. Mozaic din hârtie

Copilul tău își poate da frâu imaginației pentru a crea diferite peisaje mozaic care ar putea deveni chiar tablouri, sau în cel mai rău caz, poate ajunge pe ușa frigiderului.

Cum se face:

Alege o bucată mare de carton care să reprezinte fundația desenului. Apoi trasează modele din linii pentru a te ghida sau poți să lipești liber. Lasă-ți copiii să rupă în bucăți mici hârtii de culori și texturi diferite pentru ca mai târziu să le lipească pe carton. Când desenul este terminat, îl poți lamina ca să reziste mai multe în timp.

hartia

  1. Zmeu din hârtie

Una dintre cele mai plăcute activități în timpul verii pentru copii este înălțarea zmeielor. Fie că se întâmplă la mare sau la țară este bine să ai tot timpul unul la tine. Sau îl poți face singură.

Cum se face:

Două bețe subțiri de lungimi diferite leagă perpendicular, pentru a forma scheletul pe care va sta hârtia. Puteți folosi o hartă veche sau hârtie colorată. Tăiați hârtia în formă de romb, după mărimea scheletului. Legați o bucată sfoară de-a lungul bățului scurt, nu foarte strânsă, de care o să atașați sfoara cu care îl veți manevra. Îl puteți decora cum doriți, cu stickere sau panglici.

hartia6

Dacă ți s-a părut util acest articol despre cum sa ai un copil mai puternic, dă LIKE paginii noastre de Facebook. Acolo găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()