Cadouri cool pentru bunici, create de nepoţi

cadouri-pentru-craciun-totul-despre-mame

Decembrie este luna cadourilor, iar pentru copii, în general, asta înseamnă muntele de jucării, dulciuri şi hăinuţe primite în dar. Decembrie este, totuşi, prilejul cel mai bun în care copii pot învăţa bucuria de a oferi!

Dacă darul este ieşit chiar din mânuţele lor, farmecul sporeşte înzecit! Nu ştiu dacă toată lumea va aprecia un cadou handmade, cu dulcile lui imperfecţiuni, dar sunt sigură că bunicii vor fi foarte fericiţi să găsească sub brad aşa ceva. Dar ce calităţi trebuie să aibă cadoul ideal pentru bunici?

1. Amprentă personală. La propriu!

Printre primele tradiţii de Crăciun ale familiei noastre se numără cea a felicitărilor pentru bunici. Copiii fac gestul frumos de a dărui ceva cu… amprenta personală. La propriu!
Felicitările amprentate, fie că este vorba de omuleţi de zăpadă din bulgări cât un vârf de deget, fie de îngeraşi din palme mici şi albe, fie tablouri mari în care participă nu numai mânuţele vopsite, ci şi tălpi gâdilate cu guaşe sau acrilice, aceste daruri vor fi mereu preţuite. Teancul lor va creşte de la an la an în cutia cu amintiri, iar când bunicii vor dori să le revadă, îşi vor da seama cât de mult a crescut nepoţelul după mărimea felicitării.

Noi am personalizat astfel nu doar felicitări şi tablouri, ci şi globuri, mai mari sau mai mici, în funcţie de vârsta posesorului de mânuţe. Coperţi de jurnale sau albume foto, tricouri sau căni, iată alte idei de suport pentru amprentele drăgălaşe.

O parte au plecat la bunici şi la prieteni dragi, dar o parte ne-au rămas nouă, că amintire.

cadouri-pentru-craciun-totul-despre-mame

2. Sclipici

Ca să înveselim bradul sau casa bunicilor de Sărbători,  meşterim o podoabă strălucitoare. Un astfel de ornament simplisim am făcut cu fiul meu într-un an.
Am avut nevoie de:
• sârmă pluşată sclipicioasă (aurie sau argintie);
•  mărgele de tot soiul, cu cât mai mari şi mai ochioase, cu atât mai bine;
• un creion.
După ce am înşirat mărgelele pe sârmă pluşată, cu spaţii între ele, să pară cumva picurate, am înfăşurat sârma de-a lungul creionului. Când am scos creionul, a rămas un fel de spirală căreia i-am îndoit uşor, la un capăt, un cârlig de agăţat în pom. O idee de efect, care durează  zece minute cu tot cu râsete, glumiţe şi admiratul de la sfârşit.

cadouri-pentru-craciun-ornamanet-totul-despre-mame

3. Chipuri dragi

Bunicii vor adora tot ce are de-a face cu făţucile nepoţilor, aşa că un ornament personalizat cu poza lor nu are cum să dea greş!
Cu câţiva ani în urmă, noi am reciclat cartoane de la cutiile de pizza, făcând nişte superbe rame de fotografii în miniatură. Le-am tăiat în formă de steluţă, dar puteţi fi creativi şi decupa globuri, inimioare, clopoţei sau tot ce vă mai trece prin minte. Am pictat steluţele, le-am adăugat un pic de bling lăcuindu-le cu ojă transparentă (doar sunt bune şi mămicile la ceva!) iar în mijloc am aşezat fotografia printată  a celui mic.

Drept să va spun, acestea ne-au plăcut atât de mult, încât le-am păstrat pentru bradul nostru. Însă e o idee excelentă de refăcut anul acesta!

cadouri-de-craciun-tstea-totul-despre-mame

4. Culoare

Ştiţi sticlele sau borcanele acelea drăguţe, cu straturi de seminţe sau nisip colorat, care se vând în magazinele de suveniruri din locuri turistice?
Ei bine, puteţi face ceva asemănător acasă, din orez colorat.

Nu e greu să colorezi orezul: pui cantitatea dorită într-o punguţă, torni câteva picături de colorant alimentar sau apă colorată cu acuarele, agiţi bine să patrundă culoarea peste tot. Apoi laşi la uscat orezul, pe un ziar sau o tavă, într-un loc unde copiii să nu aibă acces imediat. A doua zi umpleţi borcanele, în straturi de culori diferite,  iar rezultatul va fi nu numai un cadou drăguţ, ci şi o distracţie senzorială pe cinste!

cadouri-pentru-craciun-orez-colorat-totul-despre-mame

 

Turnaţi în vopsea puţină iubire, presăraţi praf de voie bună în sclipici, înşiraţi şi recunoştinţă, nu doar mărgele, iar cadoul va fi nepreţuit!

Citește și:
7 activităţi de copii pe care le iubesc şi părinţii
Calendarul de Advent
Mamele şi educaţia timpurie (şi 12 idei de activităţi cool)

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()