Ce să te joci cu un copil de 6-7 ani?

parinti copii afara

Copilul de 6-7 ani deja merge la școală, deja are foarte multe noțiuni și se va plictisi repede dacă nu găsești activitățile potrivite pentru el.

Așa cum spun mereu, important este să-ți faci timp și să ai deschidere către joc și către idei noi. Până la urmă, faptul că petreci timp cu copilul este cel mai interesant joc din lume. Și dacă ai totuși puțin inspirație și vrei să găsești cele mai interesante activități, se poate să petreci un super timp împreună cu copilul tău. Pentru că băiatul meu cel mare are aproape 7 ani, o să vă împărtășesc câteva idei dintre cele pe care le aplicăm noi atunci când vrem să ne distrăm cu adevărat.

Laboratorul de chimie

Orice copil de 6-7 ani are o mulțime de curiozități, așa că dacă vii cu câteva experimente chimice, îi vei atrage atenția cu siguranță.

Iată de unde m-am inspirat eu:

Slime

Cine nu cunoaște faimoasa mâzgă modelabilă numită slime? Cine nu o cunoaște, nu are copii de școală. După părerea mea este o chestie destul de scârboasă ce se poate pregăti acasă.

Iată cum:

Arts and Craft

Înainte de Crăciun, Paște, Halloween, aniversările copiilor sau orice altă sărbătoate, căutăm tot felul de idei de decorațiuni.

Facem decorațiuni pentru fiecare sărbătoare, inspirați de video-urile de pe Youtube.

Dacă nu e nici o sărbătoare, căutăm inspirație în funcție de obiectele pe care le avem în casă. Dacă avem folie de plastic, căutăm lucruri de făcut cu folie, dacă avem nasturi, căutăm idei cu nasturi și tot așa.

Ziua personajelor din desene animate

Uneori ne place să ne costumăm. Să ne îmbrăcăm, machiem ca personajele din desene animate. Ne-am costumat în Harry Potter, în Aladin sau personajele din Star Wars. Uneori ne facem măști din carton cât mai asemănătoare cu chipurile personajelor preferate.

În afară de cele de mai sus, ne place să citim cărți de cultură generală (este vârsta la care copilul vrea să afle orice despre orice), să facem prăjituri și încă îi mai place lui să lucrăm fișe cu exerciții pentru vârsta de 6-7 ani.

Nu trebuie să uitați nici de parc. Din aprilie și până în octombrie, 80% din timpul liber îl vom petrece afară, în parc, cu rolele, cu bicicletele, pe terenul de fotbal, la locul de joacă, la picnic în weekend, în drumeție, la piscină, la mare și la munte.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație