Cele mai frumoase cântece pentru copii – alegerea mamelor

Prin muzică, cei mici, dar și cei mari, deopotrivă, pătrund într-o lume plină de fantezie și mai ales de distracție! Iată care sunt, cele mai frumoase cântece pentru copii, alese de mămici.

Orice mămică știe cel puțin un cântecel pe care l-a folosit, dibace, atunci când și-a adormit pruncul. Însă nu doar cântecele de leagăn sunt iubite de mămici și de pitici, ci și cele ritmate, pe care poți dansa.

De altfel, multe cântece pentru copii au rămas neschimbate de-a lungul anilor. Și-acum mi-aduc aminte cum cântam „Un elefant se legăna” sau „Podul de piatră” în curtea grădiniței și cum ne mai jucam și ne mai amuzam.

Cântecele acestea au miros de copilărie și e aproape imposibil să faci un top al preferințelor. Dar iată că 10 mămici s-au încumetat și au făcut liste cu cele mai frumoase cântece de copii.

Cele 10 mămici au avut de răspuns la trei întrebări:
1. Care sunt cele mai frumoase cântece pentru copii? Care este pe primul loc și de ce?
2. Care sunt cântecele preferate de copilul tău?
3. Cât de des ascultă copilul tău cântece?

Află, în continuare, care este opinia mămicilor despre alegerea celor mai frumoase cântece pentru copii. Urmează un playlist cu totul și cu totul deosebit.

• Ada are două fetițe: Teodora (3 ani și 7 luni) și Anastasia (1 an și 4 luni)

„Cele mai frumoase cântece pentru copii sunt cele din colecțiile “Cutiuța muzicală”. Sunt cântecele haioase, frumoase, distractive și educative. Acestea sunt și cântecele lor preferate. Teodora și Anastasia au mai multe cântecele preferate. Câteva dintre ele sunt: „Boroboață”, „10 Degețele”, „Alunelu”, „Dacă vesel se trăiește”, etc.

Pe parcursul zilei, dacă nu se uită la desene, le dau cântecele pentru copii pe Youtube, iar acolo multe dintre ele au și animații pentru vârsta lor. Urmărim pe Youtube canalele “Cântece grădiniță” și “Tralala”. Aici au filmulețe și cântecele minunate și potrivite pentru ele. Astfel, învață și versurile lor.”

• Bianca are un băiețel: Mircea (8 ani și 4 luni)

„Cele mai frumoase cântece pentru copii sunt tot cele clasice, de pe vremea “noastră”; în topul meu personal își face însă loc și un cântecel mai nou, motivațional în lupta cu monștri imaginari de sub pat și extrem de popular în ultimii zece ani: „Nu mi-e frică de bau-bau”. Pe lângă acesta îmi mai plac „Are mama o fetiță”, „Alunelu’ Alunelu’ hai la joc”, „În pădurea cu alune”, „Dacă vesel se trăiește”, „Șade rața pe butoi” și „Deschide urechea bine”.

Cântecele pentru copii ne rămân în amintire și peste ani și ani. Gândindu-mă la copilăria mea, pe primul loc în top este „Are mama o fetiță”. Îmi plăcea la nebunie când îl cântam împreună cu mama. Versurile sunt extrem de motivaționale: “Are mama o fetiță, cât un ghemotoc/Are mama o fetiță, cumințică foc/ Vesela și hărnicuță unde s-ar afla/ Parcă e o furnicuță, așa este ea”. Ce îmi plăcea așa mult la acest cântec? Mă simțeam lăudată și apreciată pentru cumințenia mea (extrem de rară la acea vârstă – intram mereu în bucluc!).

Băiețelul meu, încă de când era mic, era fan al melodiei “Nu mi-e frică de bau-bau”, de la care s-a făcut și parodie “Nu mi-e frică de Băsescu!”… De când a crescut, îi plac tare mult parodiile unor melodii pop cunoscute. Pe lângă parodii, lui Mircea îi plac și cântecele pe care se joacă la școală, afterschool sau în tabere cu alți copii: „Dacă vesel se trăiește”, „Batistuța”, „Podul de piatră”, etc.

Până pe la 3-4 ani, asculta muzică pentru copii zilnic. Apoi, mai mult la grădiniță, ulterior – la școală, în cadrul unor activități. Îi place muzica și are și ureche muzicală, însă cântecele pentru copii mai mari – în limba română – sunt ca și inexistente… ”

• Claudia are un băiețel: David (5 ani)

„Poate suntem mai atipici în acest sector. Recunosc faptul că nu l-am pus să asculte muzică pentru copii deoarece am observat că nu îi plăcea vocile copiilor. Astfel, a ascultat ceea ce ascultam și noi. Dar, de când a intrat la grădiniță îi plac cântecele celor de la Lollipops, ori colindele care l-au delectat de la prima ascultare.

Muzica răsună mai mereu în jurul lui: și acasă, și în mașină, în drum spre grădiniță sau la plimbare pentru că îi place și să asculte și să cânte, atât cât poate și înțelege versurile. Ba chiar pot spune că are preferințe spre Ray Charles și tot ce înseamnă rock’n roll-ul anilor 50. Cu toate acestea, preferata rămâne Ruby cu ale ei “Condimente”, melodie pe care, acum o fredonează cap-coadă.”

• Corina are un băiețel și o fetiță: Darius (aproape 7 ani) și Alisia (1 an și 3 luni)

„Cântecele pentru copii trebuie să fie frumoase, să fie dansante, să petrecem. Pe primul loc este cel cântat de Gașca Zurli, „Am o căsuță mică”, asta o atrage pe mezină, iar pe Darius îl atrage tot ce o încântă pe Alisia.

Pentru mine, cel mai frumos cântec de copii este cel intitulat „Dacă vesel se trăiește”, deși când zic cântec, mă refer la varianta Youtube. Asta e generația de azi, trebuie și video. De ascultat cântece de copii ascultăm mai mult decât am dori, o liniștesc pe Alisia, mâncăm cu ele, stăm cuminți și dansăm. Zilnic cântă muzica în casa noastră”.

• Elena are un băiețel: Filip (4 ani și jumătate)

„Cele mai frumoase cântece pentru copii sunt cele din Colecția „Cutiuța muzicală”, o ascultăm de când era Filip mic. Pe primul loc este „Noi suntem piticii” pentru că Filip este fan „Albă ca zăpada și cei 7 pitici. Alte cântece preferate sunt: „Bate vântul frunzele”, „Un motan cât un pisoi”, „Bade pălărie nouă” și multe altele.

Noi ascultăm aproape zilnic muzică, facem sesiuni de karaoke, limbo dance, dansuri libere. Ne place să ne petrecem timpul distrându-ne și dansând pe muzică. În fiecare săptămână alegem un gen de muzică (noi, părinții) și îi punem lui Filip – muzică clasică, muzică populară, inclusiv din tradiții – paparuda, călușarii, rock classic, muzică tradițională din alte țări, etc.”

• Elena are un băiețel de 6 ani și o fetiță de câteva luni

„Nu se simte atras de cântecele pentru copii, le cunoaște pe cele de la serbare. El cântă prin casă cântece pentru adolescenți, așa spune el.”

• Mădălina are doi băieței: David (7 ani) și Dani (5 ani)

Pe primul loc sunt două cântecele: „În pădurea cu alune” și „Un elefant se legăna”, aveau o mare plăcere când picau elefanții. Mai ascultă „Gasca Zurli”, „Am o căsuță mică”, „Rățuștele mele”, „O lume minunată”, „Iepuraș Coconaș”, „Are mama o fetiță”, „Vulpe tu mi-ai furat gâsca”, „Oac, oac, diri-diri-dam” și „Moș Crăciun cu plete dalbe”.

• Maria are un băiețel și o fetiță: Darius (7 ani) și Ilinca (3 luni)

„Cele mai frumoase cântece pentru copii sunt: „Rățuștele mele”, „Un motan cât un pisoi”, „Are mama o fetiță”, „Boroboață”, „Nu mi-e frică de bau-bau”, „În pădurea cu alune”, „Alunelu-Alunelu”.

Lui Darius îi plac „Văcuța Lola”, „Ferma Animalelor”, „Elefantul cu Jambiere”, „Cine m-a făcut om mare (Delia)”. Se uită zilnic pe canale gen Mooz, MTV sau pe telefon când îi pune surioarei lui cântecele pentru copii, așa a descoperit și una dintre favoritele lui – „Văcuța Lola”.”

• Mirela are un băiețel: Flavius (7 ani)

Cele mai frumoase cântecele sunt: „Rățuștele mele”, „Oac-oac”, „Jingle Bells”, „O lume minunată”… Și lui Flavius îi plac mult „Rățuștele mele”, dar și „Oac-oac”, „Gangam style”, „Gummy Bear”. Ascultă zilnic muzică și îi place mult și să danseze.”

• Nicoleta are trei băieți: Denis (aproape 7 ani), Iulian (10 ani) și Andrei (17 ani)

„Cele mai frumoase cântece sunt: „Moș Crăciun” și „Jingle Bells”. Copiilor le place „De ziua ta”, „Pușca și Cureaua lată” sau „Dansul Pinguinului”. Nu ascultă chiar în fiecare zi, mai au și de scris, se mai duc și pe afară, cam de 3-4 ori pe săptămână.”

Acum, că ai citit toate opiniile mămicilor, ești curioasă să vezi topul celor mai frumoase cântece pentru copii? Eu una am fost nerăbdătoare să aflu care e pe primul loc, dar se pare că podiumul este adjudecat de mai multe melodii. 🙂

TOP cântece pentru copii

 1. „Are mama o fetiță” – 3 voturi
 2. „Alunelu’ Alunelu’ hai la joc” – 3 voturi
 3. „Dacă vesel se trăiește” – 3 voturi
 4. „În pădurea cu alune” – 3 voturi
 5. „Rățuștele mele” – 3 voturi
 6. „Am o căsuță mică” – 2 voturi
 7. „Boroboață” – 2 voturi
 8. „Jingle Bells” – 2 voturi
 9. „Moș Crăciun cu plete dalbe” – 2 voturi
 10. „Nu mi-e frică de Bau-Bau” – 2 voturi
 11. „O lume minunată” – 2 voturi
 12. „Oac, oac, diri-diri-dam” – 2 voturi
 13. „Un motan cât un pisoi” – 2 voturi

Au primit câte o nominalizare și următoarele cântece pentru copii:
1. „10 Degețele”
2. „Bade pălărie nouă”
3. „Bate vântul frunzele”
4. „Batistuța”
5. „Dansul Pinguinului”
6. „Deschide urechea bine”
7. „De ziua ta”
8. „Elefantul cu Jambiere”
9. „Ferma Animalelor”
10. „Gangam style”
11. „Gummy Bear”
12. „Iepuraș Coconaș”
13. „Pușca și Cureaua lată”
14. „Podul de piatră”
15. „Noi suntem piticii”
16. „Șade rața pe butoi”
17. „Un elefant se legăna”
18. „Vulpe tu mi-ai furat gâsca”
19. „Văcuța Lola”

De asemenea, am observat că mai multe mămici au amintit de „Cutiuța muzicală” și „Gașca Zurli”, semn că aceste colecții de melodii sunt îndrăgite de cei mici. În plus, ele au enumerat și două cântece care nu sunt pentru copii, dar se pare că le-au atras atenția prichindeilor: “Condimente” (Ruby) și „Cine m-a făcut om mare (Delia)”.

În final, care este cântecul vostru preferat? Poți să ne răspunzi în secțiunea de comentarii sau pe Facebook.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()