Cele mai frumoase jocuri ale copilăriei: topul părinților versus topul copiilor

Cele mai frumoase jocuri

Cu toții ne aducem aminte cu drag de cele mai frumoase jocuri ale copilăriei, indiferent de vârstă. Dar cum s-au schimbat ele în timp? Iată cum arată topul părinților versus topul copiilor!

Fie că ne plăcea să jucăm șotronul toată ziua, pe trotuar, fie săream elasticul sau ne piteam unii de alții, aceste jocuri ale copilăriei ne-au fascinat ani la rând. Unele s-au transmis din generație în generație, altele s-au mai pierdut pe parcurs, însă fiecare om păstrează în suflet amintiri prețioase legate de o perioadă a vieții în care grijile nu aveau ce căuta.

Te invităm să urmărești o aventură ce călătorește din trecutul nostru, ca părinți, în prezentul copiilor, iar la final, să-ți creezi chiar tu și copilul tău propriul top al celor mai frumoase jocuri ale copilăriei.

Cele mai frumoase jocuri ale copilăriei: părinți versus copii

Am ales trei perechi de părinți și copii care să povestească, cu propriile cuvinte, care erau cele mai frumoase jocuri ale copilăriei lor. Unele se regăsesc la ambele generații, iar altele diferă foarte mult. La final, fiecare a fost invitat să răspundă la o întrebare: „Cât de mult s-au schimbat jocurile copilăriei în timp? Care erau mai frumoase: ale tale sau ale părinților, respectiv copiilor tăi?”. Tu cum ai răspunde?Nico1

Nico si Andrei

Raluca1Raluca2

Un prim lucru pe care l-am remarcat în discuțiile avute cu cei șase intervievați este faptul că din topuri fac parte și jocurile pe calculator, incluse mai ales de către copii, chiar dacă sunt destul de mari, cu vârsta cuprinsă între 15 și 22 de ani. Totuși, ei au spus că preferă jocurile în aer liber în detrimentul calculatorului, ceea ce înseamnă că tehnologia nu a reușit să-i acapareze cu totul.

Însă, indiferent de ordinea lor în top, fiecare a vorbit cu multă bucurie despre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Cel mai popular este pititea, prezent atât în topul părinților, cât și în cel al copiilor. În plus, sunt destule care au fost nominalizate de mai multe ori: șotronul, elasticul sau… ”alergatea”. Așadar, putem concluziona că anumite jocuri nu vor muri niciodată și vor rezista în timp și spațiu, fiind o moștenire frumoasă pe care s-o dăm copiilor noștri.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()