10 jucării pe care le poți face din sticle de apă

Îi poți învăța pe cei mici despre importanța reciclării cu ajutorul acestor proiecte distractive și unice, care se transformă instant în jucării reciclate din sticle de plastic. Cu atât de multe idei colorate la dispoziție, este greu să alegeți un singur proiect. Dar încercați să faceți 1-2 în weekend împreună, testându-le pe toate de-a lungul timpului, iar cei mici se vor distra de minune în timp ce învață cum să recicleze responsabil și creativ sticlele de apă. Mai jos, sunt 10 idei amuzante de a face jucării din sticle goale de plastic și pașii de a le construi prezentați.

ÎnapoiPagina 1 din 10

1. Sticlă de apă în formă de pește

Peștii reprezintă modele perfecte pentru reciclarea creativă a copiilor, deoarece sunt frumoși colorați și se regăsesc în multe forme și mărimi. Pentru a face acest model de jucărie reciclată, vei avea nevoie de o sticlă de apă de jumătate, o foarfecă, scotch, markere, lipici și ochi de plastic aplatizați. Pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a face una dintre cele mai frumoase jucării reciclate sunt:

1. Se scoate capacul de la o sticlă goală de apă și se aplatizează aceasta de la mijlocul său, către fund. Se lasă partea din față umflată.

2. Se taie partea de jos a sticlei cam la 1-2 centimetri. Poți să o tai într-o linie plană sau curbă, pentru a crea o formă interesantă în spate.

3. Se taie 2 triunghiuri în părțile laterale ale sticlei, pentru a diferenția aripioarele de restul corpului peștelui. Se acoperă cu scotch decupările aripioarelor, astfel încât să nu existe găuri expuse. Acest pas va face aspectul să pară unul terminat și va adăuga un strat de protecție la marginile ascuțite. Ai posibilitatea să pui scotch și în partea din spate a peștelui, dacă ești îngrijorată că cel mic ar putea să se taie.

4. Cu ajutorul markerelor permanente sau a vopselei de materiale plastice, desenează alături de cel mic modelul preferat de pește. Poți căuta pe internet desene sau modele de pești tropicali, pentru a vă ajuta puțin imaginația. Odată ce se usucă, lipiți împreună doi ochi, cu ajutorul lipiciului.

ÎnapoiPagina 1 din 10
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()