E iarnă! Activități în aer liber pentru întreaga familie

activități în aer liber

Doar pentru că a venit iarna cu tot alaiul ei – zăpadă, ger și câte un cod colorat de temperaturi cu mult sub zero – asta nu înseamnă că activitățile în aer liber trebuie să înceteze! Familiile pot rămâne unite și se pot distra și în acest sezon.

Chiar dacă adulții nu sunt foarte încântați de nămeții care-i împiedică să ajungă la timp la serviciu, copiii adoră această perioadă. Iată câteva idei de activități în aer liber pentru întreaga familie oferite pe childdevelopmentinfo.com de Pam Myers, licențiată în științele educației.

Săniuș/Pârtie. Oricum i-ai spune, e amuzant la orice vârstă să te dai cu sania. Pentru această activitate poți folosi, dacă nu ai sanie, discuri ieftine din plastic, tobogane sau doar pungi din plastic și o poți face în cartierul tău sau pe derdelușul din parc. Tot ce trebuie e să te asiguri că toată lumea e îmbrăcată corespunzător și poartă ghete impermeabile.

Construcții. Forturi, castele, orășele sau oameni de zăpadă sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face cu zăpada. Puteți face un concurs în cadrul căruia trebuie să creați cel mai original om de zăpadă. La urma urmelor, nici nu trebuie să fie neapărat om de zăpadă. Și animalele sunt amuzante.

Bătaie cu bulgări. Puneți la punct o strategie și angajați-vă într-o bătăie în toată regula. Fixează reguli și asigură-te că le urmează toată lumea: de exemplu, nimeni nu are voie să ascundă pietre sau gheață în bulgări, să arunce cu putere sau să lovească fața adversarului.

Schi. O vacanță la schi poate fi distractivă, dar dacă nu e genul vostru (sau nu vă permite bugetul), caută un traseu rural, aproape de orașul în care locuiești. Dacă poți închiria sau împrumuta schiuri, te poți da chiar în cartierul tău sau în parc.

Plimbări. În timpul acestui sezon, și mai ales în perioada zilelor libere, îți poți lua familia la plimbări ușoare, prin cartier sau prin cel mai apropiat parc.

Cumperi jucării pentru copii? Renunță la stereotipurile legate de gen

Nu e zăpadă?

Poate te afli într-o zonă în care e doar frig, dar nu a nins până în acest moment. O excursie e tocmai bună pe vremea asta. Ia la tine un termos cu ciocolată caldă și bucurați-vă de cărările pădurii.

Faceți un foc de tabără în curte sau în parc. Încălzește apă sau lapte și pregătește afară ciocolată caldă. Eventual dă-le tuturor bețe și bucățele de slănină pe care să o frigă la foc.

Patinajul face și el parte dintre cele mai amuzante activități în aer liber pentru întreaga familie. Tot ce trebuie e să vă asigurați ca-l practicați în zone sigure sau amenajate special. Nu e deloc o idee bună să profitați de faptul că suprafața lacului din apropiere a înghețat. La fel de distractiv e hocheiul jucat cu mături. Mai mult, acest sport nu cere neapărat patine. În consecință, strânge familia, ieșiți afară, uitați de ger și… distrați-vă!

Copilul este prea ocupat? De ce se întâmplă asta și cum îl poți elibera de sarcini?

Dacă ți s-a părut util acest articol despre activități în aer liber pe timp de iarnă, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()