Astazi ne jucam in casa

TOTUL DESPRE MAME

Chiar daca primavara ne-a batut deja in ferestre, mai avem mult de luptat cu viroze si raceli de tot felul. Printre mormane de servetele, litri de ceaiuri si borcane de miere, putem transforma zilele triste in momente placute si vesele. Mai suflam o data nasul, mai citim o poveste, luam o gura de sirop si speriem microbii. Avem cateva idei de jocuri pentru a va ajuta sa alungati raceala din camera copiilor.

 

Lume, lume, hai la teatru!

Orice papusa, jucarie, animalut sau chiar o soseta se pot transforma in personaje de poveste. O paturica atarnata de spatarul a doua scaune in fata patutului si-i gata scena! Inchideti jaluzelele si luminati scena cu o veioza. Sssst! Piesa incepe!

 

Atelierul micului bijutier

Artistul nostru poate lucra astazi si din pat, pe o tava. Paste fainoase, pufarine, mingiute de hartie, floricele de porumb si chiar margelele lui mami, rupte pe cand micul mester era si mai mic- toate se pot insira pe ata si pot deveni cadouri frumoase pentru bunica sau pentru o colega de scoala.

 

Visand cu ochii deschisi

Cand mama nu iti da voie afara pe motiv ca inca mai ai febra ti-ai dori sa fii in foarte multe locuri, nu-i asa? Puneti-i copilului la dispozitie o foarfeca cu varf rotund, putin lipici, o coala de hartie sau carton colorat si multe reviste din care sa poata decupa. Faceti impreuna un colaj avand ca tema locul in care cel mic si-ar dori cel mai mult sa se afle, de exemplu.

 

Povestitorul

Poate ca nu ii puteti citi dintr-o carte exact in momentul in care cel mic v-o cere. Insa ce ar fi daca ar scrie chiar el povestea preferata? Capsati la un loc cateva coli goale si cu ajutorul creioanelor colorate lasati-l sa dea frau liber imaginatiei. Puteti folosi si cateva abtibilduri, daca aveti prin casa, sau un stilou, daca cel mic stie deja sa scrie.

 

Sa ne ascundem de raceala!

Un fort construit din paturi puse deasupra unor scaune il va  inveseli chiar si pe morocanosul capitan Hapciu. Puneti-i la dispozitie “provizii” pentru perioadele de asediu: bucatele de fructe, o sticluta cu suc de portocale si cateva cereale sau biscuiti (mamicile stiu cat de greu ii putem convinge pe cei mici sa manance cand sunt raciti). Aduceti-i si cativa “soldati” din lada cu jucarii care sa il ajute in lupta cu raceala: cavaleri viteji si animale de plus dar  cu puteri magice.

 

Mesajul din sticla

Este o jucarie pe care mamicile copiilor mai mici o pot confectiona cu usurinta. Un recipient transparent, din plastic, caruia i s-a scos eticheta in prealabil, se umple pe jumatate cu orez. Apoi se pun inauntru cateva jucarioare foarte mici, de diferite greutati. Se insurubeaza cu grija capacul si… gata! Rotind-o, copilul va descoperi pe rand micile surprize. Este foarte potrivita si pentru dezvoltarea limbajului.

 

Rasul este cel mai bun medicament!

Atunci cand vrem sa il tinem pe cel mic in pat, pentru a se odihni, apelam cel mai adesea la o carte cu povestea preferata. Ce-ar fi daca de data asta am incerca o carte cu glume? Sau, daca nu aveti una, sacrificati cateva carticele mai vechi si decupati-le, amestecand imaginile  intr-un mod amuzant. O Cenusareasa careia cocosul mosului ii aduce si punguta cu doi bani si toate celelelate bogatii cu siguranta il va face pe micul pacient sa rade in hohote.

 

Pastrati la indemana intodeauna o “cutie de urgenta”, in care sa aveti plastilina, creioane colorate, piese mici de lego, ate colorate pentru confectionat bratari sau un audio book cu povesti din toata lumea si pe care sa o folositi ori de cate ori copilul este racit si trebui sa stea in pat. Multa sanatate!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa