Altfel de cadouri pentru copii de Crăciun: experiențe noi

cadou copii

Este greu să-ți vină mereu idei de cadouri pentru copii care să le placă și de care să se bucure. Acestea pot fi destul de scumpe și peste ceva timp o să se plictisească de ele. Însă cum ar fi ca anul acesta să le dăruiești copiilor experiențe, nu lucruri?

După cum am scris și AICI, cele mai bune cadouri sunt experiențele, nu lucrurile, pentru că acestea le aduc fericire pe termen lung copiilor, scrie wellnessmama.com.

Mai jos găsești 12 idei de cadouri pentru copii de Crăciun:

Pictură pe ceramică

Există mai multe cursuri care oferă lecții de pictură pe diferite materiale. Ceramica este un fond bun, potrivit pentru copii, făcând întreaga activitate amuzantă și distractivă pentru aceștia.

Cursuri de olărit

Reprezintă o idee foarte bună pentru copiii mai mari (de 6-7 ani), pentru că au o dexteritate mai mare a degetelor. În plus, aceștia vor fi încântați de faptul că vor putea păstra obiectele pe care le fac (vaze, castroane, etc.)

Alpinism

Pentru început este indicat să te duci la o sală specializată de alpinism, unde există instructori care ghidează copiii pas cu pas. De obicei, acestea au abonamente pentru tot anul, care sunt mai avantajoase decât cele lunare. Bonus: alpinismul este o metodă bună de a-i menține în formă.

Bilete la bowling sau la patinaj

Există mai multe patinoare la care îl poți duce pe cel mic în timpul iernii. Însă dacă micuțului nu-i plac activitățile în aer liber (deși majoritatea copiilor adoră să fie afară în această perioadă) îl poți duce la bowling, o activitate de interior. De obicei, poți achiziționa abonamente pentru toată familia sau carduri cadou.

Vânătoare de comori

Dacă îi vei dărui și cadouri fizice, asta nu înseamnă că nu poți face din acest lucru o experiență de neuitat. În loc să-l împachetezi și să-l bagi sub brad, așază indicii prin toată casa care îl vor conduce într-o vânătoare de cadouri.

O nouă aptitudine

Dacă micuțul tău vrea să învețe un nou sport sau o nouă activitate precum echitație, croitorie, pictat sau altele, fă-le cadou niște cursuri sau modalități în care își pot exercita noul hobby. Nu este neapărată nevoie să cumperi lecțiile, poți vorbi cu cineva care a practicat asta mulți ani înainte, ca să îți învețe copilul (pe bani mai puțini sau chiar deloc).

Bilete la film

Pentru copii, ieșitul la film este un eveniment important. De aceea, dacă urmează un film sau o animație pe care vor să o vadă, le poți face cadou bilete la film, ca să meargă cu tine, cu tatăl sau alți membri ai familiei.

Reviste de învățat

Există mai multe reviste pentru copii care sunt pline de informații valoroase, gata să le umple creierul micuților cu ele. Copiii adoră ideea de reviste/cărți fizice. Iar dacă îți faci griji în privința hârtiei, le poți recicla după ce aceștia termină cu ele.

Coș cu meșteșuguri

De acest cadou copiii se pot bucura o perioadă nelimitată și este foarte simplu de făcut. Umple un coș cu diverse lucruri: foarfece, hârtie, lipici, ațe și alte lucruri pe care aceștia le pot folosi oricând au nevoie.

Trusă pentru grădinărit

La fel ca meșteșugurile, grădinăritul este o activitate foarte distractivă pentru copii. Dacă ai un loc în care micuțul își poate încerca trusa pentru grădinărit, lasă-l să te ajute. Este important să le transmitem copiilor aptitudini care îi vor ajuta pe aceștia pe parcursul vieții, așa cum am scris AICI.

Instrument muzical

Fiecare copil ar trebui să încerce măcar o dată să învețe să cânte la un instrument. Deși s-ar putea să te deranjeze zgomotul, îi poți face un orar în care poate exersa fără să perturbe liniștea celorlalți.

Pachet seară de jocuri

Jocurile reprezintă un mod amuzant de a petrece o seară în familie. Iar dacă îi dăruiești câte un joc fiecărui copil, aceștia le vor folosi cu siguranță.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()