Să dăm în mintea copiilor!

mintea-copiilor-totul-despre-mame

Din când în când este sănătos să dăm în mintea copiilor, fie că suntem mame, fie că nu. Și știți de ce? Pentru că ne scapă de stres, iar copiii sunt cele mai bune exemple antistres.

Cea mai bună sursă antistres este copilăria

În secolul XXI, stresul face parte din viața noastră, fie că vrem să recunoaștem sau nu. Serviciul, problemele financiare, termenele limită, treburile casnice, relația de cuplu, toate pot fi o sursă de stres, însă nu și dacă uneori o dăm în mintea copiilor și facem tot posibilul să ne relaxăm.

Revistele de specialitate ne recomandă meditația, dușurile fierbinți, masajul, muzica bună, dar nimeni nu vorbește despre timpul petrecut cu copiii. Uneori este suficient să-ți privești copilul dormind și uiți deja că ai avut o zi încărcată, însă cea mai bună metodă de a ne liniști o descoperim chiar la copii.

Să dăm în mintea copiilor nu înseamnă doar relaxare

Orice activitate petrecută cu copiii noștri ne îmbunătățește relația și ce partener de joacă mai bun decât noi poate avea un copil? Haideți să descoperim împreună câteva activități care ne pot ajuta să ne apropiem de copil, dar care ne și relaxează:

1. De-a v-ați ascunselea: e jocul care ne-a marcat copilăria, de ce ar trebui să se termine? Prin combinația de efort fizic și adrenalina de a nu fi descoperit de către celalălat, corpul secretă endorfine (hormonii fericirii), prin urmare, te simți mult mai bine. Alege orice joc care ți-a plăcut în copilăria și vei vedea efectele imediat.

2. Cărțile de colorat: în afară de momentele în care alegi cărțile de colorat pentru copil, când ai deschis ultima dată una? Ia-l pe cel mic și începeți să colorați împreună. Pe lângă faptul că îi vei stimula creativitatea, te vei simți și tu mult mai relaxată.

3. Jocurile pe calculator: nu mai e un secret faptul că cei mici sunt înnebuniți după astfel de jocuri și cu toate că se recomandă să le permitem să se joace cu limită, o poți face împreună cu piticul. Alegeți cursele de mașini sau jocurile care stimulează inteligența și jucați-vă împreună. Îl vei stimula și pe cel mic să fie mai bun, dar vei uita și tu de problemele de zi cu zi. Îți mai amintești jocurile precum Mario sau Rațele și vânătorii? Ce-ar fi să le încerci chiar acum?

4. Acuarele: îți mai amintești desenele pe care le făceam cu degetele? Sau formele ciudate pe care le obțineam unind o foaie de hârtie? Acesta este un alt exemplu de Să dăm în mintea copiilor: murdărește-te din cap până-n picioare, dar distrează-te pe cinste cu piticul tău! Copiii n-au grija hainelor murdare, așa că din când în când ar fi bine să mai învățăm de la ei.

5. Bătaia cu făină albă: bucătăria ar trebui să rămână impecabilă, știu. Dar poți fi vreodată mai fericită decât atunci când copilul se distrează pe cinste? Cui nu-i plac urmele de degete pe nas sau palmele albe de pe haine? Dacă îți faci griji pentru felul în care va arăta bucătaria la final, îl poți ruga pe cel mic să te ajute la curățenie.

P.S. Vă recomand să citiți și cartea Anii magici. Cum să înţelegem şi să rezolvăm problemele copiilor, de Selma H. Fraiberg, care vă va explica mai multe despre universul fabulos al copiilor noștri.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa