Trucuri să-l convingi să învețe și în vacanța de vară

să-l convingi să învețe

Mai sunt puține zile și începe vacanța mare. Asta înseamnă că o să te relaxezi puțin. Stai! Ești părinte, deci nici gând de așa ceva. Când ai copii de școală, viața ta este o continuă aventură, mai ales când vine vorba de lecții. Îți recomand aceste trucuri să-l convingi să învețe și în vacanță, fără scuze și lacrimi de crocodil.

Învățatul nu trebuie să i se mai pară o corvoadă. Fii inteligentă și transformă timpul alocat pentru teme în activități distractive, amuzante și, în același timp, educative pentru cei mici. Poți apela oricând la aceste trucuri ca să-l convingi să învețe, de unul singur sau împreună cu alți prieteni.

Gândește-te că este datoria ta să-l ajuți să învețe eficient și să-i placă să afle informații noi și interesante. Publicația babble.com are și câteva recomandări, să reușești din prima.

Lecțiile cu obstacole

Când faceți temele, inventează jocuri bazate pe lecții, care să cuprindă obstacole din loc în loc. De exemplu, ca să afle o anumită informație din curs, copilul trebuie să rezolve o problemă de matematică sau să citească un pasaj dintr-o carte. Partea amuzantă, care îl va atrage, depinde de tine. Îi poți spune să citească pe vocea unui personaj preferat de animație. Sau îi poți da altă activitate-obstacol de trecut, cum ar fi să facă un expriement chimic: să observe ce se întâmplă cu o linguriță de ulei turnată într-un pahar cu apă.

Clipuri care decodifică jocurile PC

Pentru copiii mai mari, există clipuri video în care sunt explicate codurile de programare ale jocurilor PC preferate. În loc să-l lași în fața computerului cu mouse-ul în mănâ și cu ochii în ecran, fără să învețe nimic, mai bine încurajează-l să își dorească să afle cum se fac aceste jocuri. Cine le creează, cum sunt gândite acestea și câte și mai câte. În felul acesta îi stimulezi inteligența și aptitudinile grafice și audio. Va învăța noțiuni importante de programare și calculator, în timp ce urmărește jocurile preferate.

Trucuri să-l convingi să învețe: Stimulează-i simțul artistic

Pentru că nu se pune așa mare accent pe muzică și arte plastice în școli, vacanța de vară poate fi ideală pentru asemenea activități. Actorul Malcolm Gladwell crede că sunt necesare 10.000 de ore de practică pentru ca un om să devină maestru într-un domeniu. Așa că, dacă e să ținem cont de ce spune el, un puști care vrea să devină un maestru bucătar sau un muzician cunoscut și apreciat trebuie să gătească ori să cânte minimum cinci ore pe zi, în timpul vacanței de vară, pentru următorii 22.5 de ani. Cu alte cuvinte, ca să devină cel mai bun într-un domeniu, micuțul trebuie să ia totul ca pe o joacă, dar să exerseze mult.

Învață-l să gătească

Oferă-i o cate de bucate pentru copii sau una cu imagini frumoase și rețete ușoare, și ajută-l să facă o rețetă pe săptămână. Lasă-l pe el să le aleagă. Nu uita să-l iei la cumpărături și să-l înveți să facă lista cu ingrediente și explică-i cum alege cele mai bune produse din magazine.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()