Sporturi pentru copii foarte energici. 15 variante pe care ți le recomandăm

La categoria sporturi pentru copii foarte energici intră toate acele sporturi care ajută la arderea energiei într-un mod constructiv. Iată o listă cu cele mai indicate 18 de sporturi pentru copii foarte energici.

Copiii au nevoie de modalități constructive prin care să-și consume energia, iar sportul este una dintre cele mai bune alegeri.

Despre copiii energici puteți citi mai multe în cartea Cum să crești un copil energic. 

Copiii au nevoie să se miște, este bine pentru sănătatea fizică și mentală. Sporturile organizate precum voleiul sau baschetul îi ajută să-și canalizeze energia în același timp în care se mențin sănătoși și învață să lucreze în echipă.

În afară de faptul că le oferă copiilor distracție și o modalitate de a rămâne activi, participarea la sporturi organizate îi poate învăța o mulțime de lecții valoroase: „Copiii învață cum să fie colegi de echipă, cum să comunice cu colegii și cu adulții, cum să facă față unor situații presante, cum să gestioneze greșelile și ratările și, foarte des, cum să conducă, cum să fie lideri” spune Lisa Cohn, psiholog și una dintre fondatoarele unui centru american sportiv, Youth Sports Psychology.

Iată care sunt, după părerea specialișilor, 18 dintre sporturile potrivite pentru copii foarte energici:

Pagina 2 din 14

2. Baseball/Softball/T-Ball

Oricare dintre aceste trei sporturi sunt ideale pentru copiii care au nevoie să învețe să se concentreze și să-și mențină atenția. În plus, dezvoltă coordonarea mână-ochi.

Pagina 2 din 14
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()