Sporturi pentru copii foarte energici. 15 variante pe care ți le recomandăm

Ramona Dinescu
miscare copil

La categoria sporturi pentru copii foarte energici intră toate acele sporturi care ajută la arderea energiei într-un mod constructiv. Iată o listă cu cele mai indicate 15 de sporturi pentru copii foarte energici.

Copiii au nevoie de modalități constructive prin care să-și consume energia, iar sportul este una dintre cele mai bune alegeri.

Despre copiii energici puteți citi mai multe în cartea Cum să crești un copil energic. 

Copiii au nevoie să se miște, este bine pentru sănătatea fizică și mentală. Sporturile organizate precum voleiul sau baschetul îi ajută să-și canalizeze energia în același timp în care se mențin sănătoși și învață să lucreze în echipă.

În afară de faptul că le oferă copiilor distracție și o modalitate de a rămâne activi, participarea la sporturi organizate îi poate învăța o mulțime de lecții valoroase: „Copiii învață cum să fie colegi de echipă, cum să comunice cu colegii și cu adulții, cum să facă față unor situații presante, cum să gestioneze greșelile și ratările și, foarte des, cum să conducă, cum să fie lideri” spune Lisa Cohn, psiholog și una dintre fondatoarele unui centru american sportiv, Youth Sports Psychology.

Iată care sunt, după părerea specialișilor, 18 dintre sporturile potrivite pentru copii foarte energici:

Fotbal

Acest sport de echipă îi învață pe cei mici anduranța și coordonarea picioarelor (abilitatea de a schimba direcția, de a reacționa imediat și de a-și păstra echilibrul).

Baseball/Softball/T-Ball

Oricare dintre aceste trei sporturi sunt ideale pentru copiii care au nevoie să învețe să se concentreze și să-și mențină atenția. În plus, dezvoltă coordonarea mână-ochi.

Basket

Un joc cu ritm rapid ca acesta este perfect pentru copii ca să învețe să-și controleze corpul prin tehnici defensive și ofensive.

Schi sau snowboard

copil la ski

Aceste sporturi solitare îi încurajează pe copii să-și planifice calea cu ceva timp înainte de a ajunge acolo.

Înotul

Întrecerile în bazinele de înot, în urma cărora învingătorii sunt premiați la sutimi de secundă, îi învață pe cei mici tehnica respirației și atenția la detalii precum postura corectă.

Golf

Chiar dacă acesta este o activitate mai mult pentru adulți, golful poate fi un sport ce-i ajută pe cei mici să-și dezvolte simțul strategiei și percepția în profunzime.

Tenis

Gândirea rapidă și tehnica potrivită sunt perfecționate în timp ce copilul dezvoltă puterea și acuratețea brațului.

Volei

Acet joc este grozav pentru copii pentru a învăța munca în echipa și comunicarea.

Lacrosse

Acesta este un sport de echipă originar din America de nord, mai exact moștenit de la băștinașii indieni. Aflați din acest video cum se joacă:

Gimnastică

Acest sport olimpic favorizează echilibrul, forța și neînfrânarea. Prin gimnastică, un copil se poate coordona într-un mod mai bun. El va câștiga diferite abilități de aliniere prin sărituri, mers și în picioare. Acest lucru îl va face agil și gata să facă alte sporturi în viitor.

Artele marțiale

Sporturi precum karate sau tae sunt cunoscute pentru că promovează concentrarea, respectul și coordonarea.

Patinaj artistic

Și fetele și băieții pot învăța grația și perseverența patinând.

Ciclism

Mersul cu bicicleta de performanță îl va învăța pec el mic siguranța pe șosele și anduranța.

Alergarea

Această activitate este excelentă pentru copii deoarece nu necesită prea multe abilități, iar echipamentul este cel mai ieftin. Copilul va învăța să reziste și să muncească pentru a obține tot timpul un nou record personal.

Dansul sportiv

Copilul tău va învăța să memoreze secvențele. Este ușor să găsești un gen de dans pentru fiecare personalitate.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa