Start la concursul național de programare SuperCoders pentru copiii de 10-14 ani

Concursul național SuperCoders, organizat de Orange România, se adresează copiilor de 10-14 ani care au cunoștințe minime de programare.

În cadrul concursului, copiii sunt invitați să dezvolte o animație pe platformele Scratch sau code.org, pornind de la o temă dată: să le arate locuitorilor celei mai moderne și tehnologizate planete din Univers jocurile și activitățile distractive de pe Pământ. Soluția poate fi înscrisă online în concurs până pe 25 noiembrie, câștigătorii urmând să fie anunțați public pe 10 decembrie.

Premii pentru SuperCoders: gadgeturi și cursuri de programare

Concurenții vor putea câştiga camere GoPro, boxe portabile, căşti wireless, iar cei care vor realiza cele mai bune 50 de aplicații vor avea posibilitatea să participe la următorul modul de învățare, SuperCoders Online Academy, un curs interactiv de coding care oferă concepte de bază ale limbajului de programare JavaScript în cadrul a 30 de ore interactive. Astfel, cei mici vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod învățată în Scratch, la programarea bazată pe text. În fiecare din cele 10 săptămâni, copiii au parte de cursuri și activități pe care le vor realiza la distanță cu ajutorul trainerilor Simplon România. Printre acestea se numără: comenzile elementare, bucle, condiții, variabile, structuri de programe în JavaScript, testare și corectarea erorilor.

Ateliere gratuite pentru copii

În luna octombrie, aproape 530 de copii au învățat să creeze animaţii şi jocuri în limbajul de programare Scratch, în cadrul atelierelor gratuite din Caravana SuperCoders, care anul acesta a ajuns în 10 orașe din țară – Oradea, Baia Mare, Alba Iulia, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Galați, Tulcea, Iași și Bacău.

Concursul SuperCoders reprezintă cea de-a doua etapă a programului de dezvoltare a competențelor digitale #SuperCoders, dezvoltat de Orange în parteneriat cu Simplon România, cu scopul de a contribui la educația digitală a tinerei generații.

Unul din zece copii învață online

Potrivit studiului realizat de Orange în cadrul Caravanei SuperCoders, 8 din 10 părinți români consideră important și extrem de important ca timpul petrecut online de cei mici să fie folosit eficient și să includă și activități de învățare și educative. Pe de altă parte, potrivit părinților, doar 1 din 10 copii cu vârste între 10 și 14 ani folosește timpul pe Internet pentru cursuri și activități de învățare online.

„Tânăra generație are un potențial uriaș de creativitate, care iese la iveală prin modul în care folosesc Internetul și noile tehnologii. Prin programul SuperCoders, susținem educația digitală și îi stimulăm pe cei mici să devină chiar ei creatori de conținut, descoperind bazele programării într-un mod simplu, logic și distractiv. Răspundem astfel și unei nevoi identificate în rândul părinților, de a gestiona cât mai eficient timpul petrecut online de copii, canalizându-i spre învățare și dezvoltare”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

Caravana Supercoders
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație