Summer Bucket List- lista cu idei pentru zile de vacanţă

summer bucket list

Dacă bucket list înseamnă o listă cu lucruri de făcut înainte de “a se răsturna găleată”, sau “a da colţul”, mai pe româneşte, o summer bucket list are o conotaţie mult mai lejeră şi mai distractivă.

Summer bucket list e şirul de activităţi sau de dorinţe de făcut într-o vacanţă de vară.

Pasionaţii de liste pot face multe de felul acesta: o listă pentru lucruri de făcut în cuplu, una  cu chestii de făcut împreună cu prietenele cele mai bune şi chiar una secretă, numai şi numai pentru tine. Eu însă mă rezum la o lista pe vara, una dedicată copiilor.

Iată 30 dintre cele mai distractive idei pe care le-am pus în practică de-a lungul anilor:

1. Să facem un insectar, învăţând în acelaşi timp cât mai multe lucruri despre insecte din enciclopediile noastre.

2. O seară de privit la stele cu telescopul. Luna văzută prin lentila telescopului e o minge de aur alb, filigranat, o bilă de dantelărie preţioasă. Chiar merită!.

3. Bălăceala în piscină. Zilele însorite în care scoatem piscina la treabă sunt dintre cele mai vesele. Se lasă cu copii obosiţi şi amintiri fericite!

4. Flori proaspete pe masă în fiecare zi.

5. Pietre de pictat. Activitatea se face pe etape, fiecare dintre ele distractivă în felul ei: plimbarea pentru adunat cele mai netede pietre, scăldarea lor în apă şi acţiunea propriuzisă de pictat pietre (ale băieţelului meu cel mare sunt, de obicei,  modele de steaguri).

6. Tricicletă. Trotinetă. Bicicletă. Role. Maşinuţe cu şi fără pedale. De plastic sau de metal, mai mult sau mai puţin profesioniste, scoatem la plimbare toate mijloacele de transport din ogradă.

7. Musafiri. Mulţi şi dragi, întotdeauna pe lista noastră de vară.

8. Filme cu popcorn. Am început tradiţia de a citi o carte, iar apoi să urmărim ecranizarea. Primul film Narnia a spart gheaţa, le aşteptăm cu nerăbdare pe celelalte.

9. Joaca la măsuţa de apă şi nisip…cât cuprinde!

10. Limonadă.

11. Experimente. Băieţelul nostru de şapte ani este pasionat de experimente şi nu trece nicio vară fără să se transforme curtea în laborator ştiinţific.

12. Muzică clasică. Dar nu orice fel de muzică clasică, ci doar cea adusă de spiriduşii din Pădurea Muzicală ai Cristinei Andone, care nu încetează să ne farmece şi pe care fiul meu îi doreşte mereu în vizită.

13. Excursii. Minime, de o zi. Dar le cuplăm cu câte o carte, o poveste, o biografie, iar ele devin dublu-interesante.

14. O fotografie pe zi. Cel puţin!

15. Lansăm zmee. În fiecare vară, într-o zi cu vânt blând, urcăm dealul şi lansăm un zmeu din colecţia noastră.

16. Scoatem la plimbare oameni din baloane. E o idee tare drăguţă în care îi putem implică şi pe cei mai mici din familie: cu abţibilduri sau pur şi simplu cu carioci, le facem baloanelor colorate feţe caraghioase, iar apoi le scoatem la plimbare, să le admire toţi vecinii.

17. Nature hunt. Ce înseamnă asta? Îi înarmăm pe copii cu câte o listă, care are desenată pe ea diferite elemente din natură pe care ei să le găsească în timpul plimbării. Buburuze, fluturi, un stejar, flori albe şi tot ce va mai trece prin minte, îşi pot găsi loc pe lista cu pricina. Copiii au nevoie doar de un creion cu care să le bifeze când le observă.

18.Desene cu cretă pe asfalt.

19. Un picnic.

20. Grădinărim. E o ocupaţie căreia se dedică exclusiv echipa tati-băiat.

21. Ziua pepenilor verzi. Nu e doar o zi de mâncat pepeni, ci şi de învăţat despre ei, de făcut pepeni de plastilină, matematică cu seminţe şi altele de felul acesta.

22. Îngheţată de casă: sănătoasă, simplă, din fructe şi iaurt mixate şi congelate în suporturi speciale.

23. Badminton.

24. O vizită la Zoo.

25. Stropeală cu pistoale de apă.

26. Mergem în vizite la rude şi prieteni.

27. Pictam gardul bunicilor. Dă-i toddlerului un trafalet înmuiat în apă şi va fi foarte fericit. Celui mai mare îi poţi lipi bucăţi mari de hârtie cu sticky tag pe gard, iar el îşi va vedea în voie de preocupările de artist.

28. Mergem la circ.

29. Clătite cu ciocolată.

30. La pescuit cu tati.

Voi ce vreţi să bifaţi pe lista vara asta?

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()