Învață să pictezi împreună cu cel mic tablouri inedite în acuarelă și sare

acuarelă si sare

Timpul pe care îl petreci alături de puiul tău este prețios. Umple-l cu activități interesante, care să vă facă amândurora plăcere. De aceea, îți propun ideea mamei care deține blogul viewsfromastepstool.com. De la ea vei învăța să pictezi în acuarelă și sare! O să-ți placă să faci adevărate opere de artă împreună cu cel mic. Ai nevoie de puține lucruri ca să obții ceva deosebit, făcut doar de voi doi.

Poți folosi această tehnică și pentru a confecționa cadouri celor dragi. Este o metodă ieftină, care presupune implicare maximă, lucru cel mai de preț pentru tati, de exemplu. Așa că, învață să pictezi cu sare grunjoasă și ciment cauciucat. Odată ce veți începe, veți realiza că acesta poate fi debutul unei viitoare colecții de tablouri haioase.

Pictează pe un carton pânzat un model, un chip, un peisaj, orice îți face plăcere, pe care-l acoperi, pictezi peste el și apoi îndepărtezi pânza cu care l-ai acoperit. Aceasta ar fi rezumatul tehnicii la care a apelat mămica inventatoare de astfel de picturi în acuarelă.

acuarela si sare

De ce ai nvoie pentru a învăța să pictezi cu acuarelă și sare grunjoasă

-carton pânzat;

-ciment cauciucat;

-acuarele;

-sare grunjoasă;

-pensule și pipete.

Pentru un astfel de tablou se pot folosi și autocolante ori bandă adezivă. Dacă, însă, vrei să faci mulaje proprii, cum ar fi conturul mâinilor, cel mai indicat este cimentul cauciucat, pe care îl găsești în magazinele tip bricolaj.

acuarela si sare

Începe-ți opera de artă cu desenul preferat, pe care îl acoperi cu astfel de ciment. Ar fi bine să fie transparent. După ce s-a uscat, pictează cu acuarelă pe toată suprafața pânzei. Poți picura culoare pe pânză cu ajutorul unei pipete. Îi conferi astfel un plus de efect.

acuarela si sare

La final, presară sare grunjoasă peste acuarelă și așteaptă să se usuce. Vei putea să îndepărtezi cimentul foarte ușor, pur și simplu îl dezlipești de pe desenul inițial.

acuarela si sare

Tabloul o să rămână colorat doar pe margini. Ca să fie mai interesant, poți contura desenul cu auriu, iar pe margini poți face umbre. De tine depinde cum vrei să închei opera de artă și ce finisaje vrei să-i oferi.

5. La final, poți contura modelul cu o tușă aurie, pentru un plus de efect

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()