Vine vacanța de toamnă! Variante de distracții cu cei mici

Dacă vremea va fi prietenoasă în timpul acestei vacanțe, ar fi păcat să nu faceți câteva plimbări în natură cu copilul aproape de București. Puneți în bagaj haine impermeabile și încălțăminte rezistentă la noroi și porniți în explorare.

Conform structurii anului școlar 2018- 2019, în perioada 27 octombrie- 4 noiembrie se află în vacanță elevii din ciclul primar și preșcolarii. Dacă timpul sau bugetul nu vă permit un concediu de o săptămână, puteți ieși măcar una sau două zile într-unul din locurile pitorești aflate în apropierea Capitalei sau la distanță mică de ea.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Vulcanii Noroioși

Ce ar fi interesant de spus copiilor despre acest loc? Că reprezintă una dintre cele mai interesante rezervații naturale din țara noastră, iar termenul de vulcan noroios desemnează o erupere lentă sau bruscă de noroi, însoțită de emanații de gaze sau petrol.

Vulcanii Noroioși se află în Depresiunea Berca, județul Buzău. Copiii trebuie să știe că nu au voie să atingă conurile și lava, iar consumul de alimente în zona protejată este interzis. 

Dacă vă decideți să vizitați zona, mergeți atât la Pâclele Mari, cât și la Pâclele Mici, spectacolul naturii e diferit în cele două locuri, dar la fel de spectaculos. Zonele se pot vizita unul după altul, sunt aproape.

Distanța București- Vulcanii Noroioși: 134 de kilometri, pe care îi parcurgeți teoretic în maximum 2 ore și jumătate.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()