Vine vacanța de toamnă! Variante de distracții cu cei mici

Dacă vremea va fi prietenoasă în timpul acestei vacanțe, ar fi păcat să nu faceți câteva plimbări în natură cu copilul aproape de București. Puneți în bagaj haine impermeabile și încălțăminte rezistentă la noroi și porniți în explorare.

Conform structurii anului școlar 2018- 2019, în perioada 27 octombrie- 4 noiembrie se află în vacanță elevii din ciclul primar și preșcolarii. Dacă timpul sau bugetul nu vă permit un concediu de o săptămână, puteți ieși măcar una sau două zile într-unul din locurile pitorești aflate în apropierea Capitalei sau la distanță mică de ea.

Pagina 2 din 5

2. Zona Snagov

Dacă umezeala și noroiul din pădure nu vă sperie, luați câte o pereche de cizme de cauciuc și mergeți la o plimbare relaxantă în pădurea Snagov. Copilul poate alerga în voie, se poate cățăra, poate strânge lemne și frunze, își poate face cazemate, iar adulții, după porția de joacă, se pot bucura de aerul curat și de spectacolul de culori al toamnei.

Dacă vi se face foame și vreți să rămâneți totuși aproape de pădure, puteți merge la Grădina Vlahia, un restaurant cu o curte imensă, cu grădină cu pomi, animale, iaz cu pești, case maramureșene, un muzeu al icoanei și unul al țăranului.

Dacă tot sunteți în Snagov și încă aveți energie, puteți vizita și Mănăstirea Snagov, aflată în nordul lacului Snagov, pe o insulă. Deși pe copii nu îi impresionează o vizită la mănăstire, în cazul acesta lucrurile ar putea sta altfel. În primul rând, pentru că, pentru a ajunge la mănăstire, va trebui să  traversați o pasarelă pietonală peste apă, care i-ar putea fascina pe cei mici. Un alt lucru interesant pentru ei este faptul că povestea mănăstirii se leagă de numele lui Vlad Țepeș, care a inițiat aici lucrări de refacere și construire a unui zid de apărare, a unui pod, a unei închisori pentru trădători  și tâlhari și a unui tunel de refugiu pe sub apă, care ar exista și astăzi. Legenda spune că Vlad Țepeș chiar ar fi fost înmormântat aici, în secret, de către călugării mănăstirii, după ce acesta ar fi murit într-o bătălie cu turcii în 1476.

Distanța din centrul Bucureștiului până în satul Snagov este de 40 de kilometri. Grădina Vlahia se află pe str. Albăstrelelor 24 sat Snagov, iar Mănăstirea Snagov este pe strada Mănăstirea Vlad Țepeș, Siliștea Snagovului.

Pagina 2 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()