Animale de companie potrivite pentru copii de 4 ani

Majoritatea copiilor vor cere, la un moment dat în viața lor, un animal de companie. Iar tu, ca părinte, începi să analizezi un set întreg de animale de companie pentru copii, căutând cea mai bună variantă.

Potrivit statisticilor întocmite de Asociația Medicală Veterinară din S.U.A., câinii sunt cele mai populare animale de companie pentru copii, urmați îndeaproape de pisici, apoi de păsări și de cai. Dintre animalele exotice sau cele care stau în cuști (care includ pești, dihori, iepuri, hamsteri, porcușori de Guineea, broaște țestoase, șerpi și șopârle), peștii de acvariu sunt aleși de trei ori mai des decât cel mai apropiat concurent – iepurii.

Văzând această statistică trebuie să spun că și băieții mei se încadrează în standarde: Cezar, 6 ani – își dorește un câine, iar Victor, 3 ani, o pisică. Chiar un cal nu ne-au cerut până acum, dar, zic eu, e bine să fim pregătiți, pentru că văd că este pe locul trei în topul preferințelor ca și animal de companie.

Pentru că până acum nu am dat curs dorințelor lor (în principal pentru că locuim într-un apartament de bloc), copiii mei nu ratează nici un moment pentru a mângâia câinii prietenilor și pentru a fugări pisicile din cartier, care nu se lasă mângâiate.

Iar când aceste patrupede nu le ies în cale, fac tot posibilul pentru a-și găsi alte animale de companie. De exemplu, zilele trecute, când erau la bunici, au săpat în curte și au găsit câteva râme, pe care m-au rugat să le ia acasă. În nici un caz! Însă sunt mai indulgentă cu buburuzele, pe care cei mici le găsesc prin parc: le dau voie să le aducă în casă.

O decizie a întregii familii

Alegerea animalului de companie potrivit este o decizie importantă, deoarece va contribui la construirea viitorului copilului, ca proprietar de animal de companie, responsabil.
Majoritatea experților sunt de acord că alegerea animalului potrivit ar trebui să fie o decizie a întregii familii. Ar trebui să fie un echilibru între dobândirea de către copil a unei experiențe pozitive, ca proprietar de animal de companie, și respectarea timpului părinților, dar și a energiei și a finanțelor acestora, ca să poată susține această aventură, precizeaza cei de la www.petsit.com.

Câini vs pisici

Chiar dacă ocupă primele două poziții – câinii și pisicile – nu sunt cele mai bune alegeri ca animale de companie pentru copii de 4 ani, spre exemplu, vârsta la care foarte probabil veți auzi prima dată o astfel de dorință din partea celor mici.

Am prieteni cu pisici, iar când mergem în vizită, băieții mei încearcă neîncetat să se joace cu ele, să le prindă, să le ia în brațe, să le mângâie, să le tragă de lăbuțe, de coadă. Iar sărmanele pisici nu știu pe unde să se mai ascundă. Un astfel de animal de companie are nevoie de un stăpân mai mare și mai responsabil.

În cazul câinilor, problema e alta. Câinii sunt foarte afectuoși cu copiii, dar trebuie să fii sincer cu tine – câinele va fi responsabilitatea ta, nu a copilului. Câinii necesită o bună atenție și îngrijire, iar dresajul poate fi incredibil de intens. Din acest motiv, un câine nu este genul de animal de companie care să-l lași în grija unui copil de 4 ani.

Animale de companie pentru copii, în cuști

Chiar dacă nu sunt în top trei, ca preferințe în rândul copiilor, se pare că alte animale sunt mai potrivite pentru copiii de 4 ani. Iată mai jos lista.

ÎnapoiPagina 1 din 4

1. 1. Porcușorii de Guineea, hamsterii și gerbilii

Când te gândești la primul animal de companie al copilului tău, este bine să începi cu unul mic. Animalele mici, cum ar fi cobaii, hamsterii și gerbilii, sunt buni tovarăși de joacă, deoarece sunt ușor de manevrat, ușor de urmărit și nu sunt o amenințare pentru un copil. Porcușorii de Guineea sunt animale de companie deosebit de bune pentru copiii de 4 ani, deoarece sunt docili, rareori mușcă și sunt manipulați cu ușurință. Hamsterii sunt, de asemenea, creaturi calme, dar sunt în cea mai mare parte activi noaptea. Gerbilii sunt cei mai activi dintre aceste trei mici animale de companie și pot deveni agresivi, dacă se simt amenințati.

ÎnapoiPagina 1 din 4
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()