Cum să te pregătești pentru naștere. 9 sfaturi esențiale

diabetul gestațional

În așteptarea nașterii, viitoarele mame trebuie să se pregătească fizic, mental și emoțional pentru ziua în care cel mic va veni pe lume. Perioada de sarcină este momentul în care mamele vor lua o mulțime de decizii – important este ca deciziile să fie informate.

Atunci când te pregătești pentru nașterea unui copil este foarte ușor să ajungi prinsă în chestiunile materiale asociate cu nașterea și creșterea celui mic. Hăinuțele pentru bebeluși, cele mai recente mode pentru îmbrăcămintea copiilor, dar și pătuțul, căruciorul sau jucăriile fac și ele parte din procesul de pregătire, însă cel mai important este să creezi un mediu liniștit și plin de dragoste în care copilul tău să crească fericit.

Iată cum să te pregătești pentru sarcină și naștere, potrivit principiilor attachment parentingului:

1. Reflectează la experiențele copilăriei și la modelele curente de parenting
2. Citește și informează-te despre diferitele filosofii de parenting
3. Gestionează-ți experiențele negative asociate cu sarcina
4. Pregătește-te fizic pentru sarcină: consumă mâncare hrănitoare, fă exerciții în mod regulat, evită stresul pe cât posibil
5. Întărește-ți relația pe care o ai cu partenerul tău
6. Citește și informează-te despre alăptarea la sân
7. Fii activă din punct de vedere fizic în timpul sarcinii
8. Informează-te despre „rutina” care înconjoară venirea pe lume a unui copil: baia, picăturile pentru ochi, analizele pentru copii, colectarea de celule stem etc. Documentează-te despre toate aceste lucruri și discută despre ele cu medicul tău.
9. În primele săptămâni de după naștere vei avea nevoie de ajutor. Stabilește din timp cine anume dintre rudele sau dintre prietenii tăi te poate ajuta.

Odată ce ai devenit mamă este bine să ai în minte și următoarele recomandări:

1. Educă-te în mod constant despre diferitele etape de dezvoltare ale copilului
2. Setează așteptări realiste atât pentru tine și partenerul tău, cât și pentru copii
3. Discută despre eventualele îngrijorări înainte ca ele să se trasnforme în adevărate crize
4. Rămâi flexibilă
5. Împacă-te cu propria copilărie, în special dacă ai avut parte de experiențe neplăcute (neglijare, abuz etc.)

Attachment parentingul – În brațele mele și dincolo de ele

Fondat de medicul pediatru William Sears, attachment parentingul este un curent de parenting ce promovează o legătură profundă între mamă și copil, prin maximizarea empatiei materne, precum și prin atingere și apropiere fizică permanentă. Cartea poate fi găsită AICI.

Volumul În brațele mele și dincolo de ele este un ghid foarte util pentru mamele care vor să afle mai multe informații despre attachment parenting.

în brațele mele și dincolo de ele

Mayim Bialik, actriță americană și doctor în neuroștiințe, a ales să își crească și educe copiii în spiritul attachment parentingului. Ca urmare a experienței ei a apărut În brațele mele și dincolo de ele o carte despre care doctorul William Sears a declarat că este ”încântătoare”.

După cum arată Mayim în cartea În brațele mele și dincolo de ele, attachment parentingul a fost pentru ea alegerea naturală, dar studiile sale în domeniul neuroștiinței nu au făcut decât să confirme ceea ce a ales în mod instinctiv.

În brațele mele și dincolo de ele este povestea familiei lui Mayim, dar totodată și un set de argumente în favoarea attachment parentingului.

Cititorii vor avea parte de o carte plină de căldură, din care vor afla cum să îi crească pe cei mici cu blândețe, îmbrățișări și dragoste. Cartea În brațele mele și dincolo de ele poate fi găsită AICI.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()