Cursuri pentru mamele copiilor cu dizabilităţi, prin Proiectul PRO F.A.M.

PRO-FAM | Totul despre mame
Proiectul PRO F.A.M. isi propune sa ajute mamele copiilor cu diazabilitati
PRO-FAM | Totul despre mame
Proiectul PRO F.A.M. își propune să ajute mamele copiilor cu dizabilităţi

Mamele pot urma cursuri de calificare/recalificare în București, Focșani și Târgu Mureș

Mamele copiilor cu dizabilităţi au posibilitatea de a urma în aceasta perioadă cursurile de calificare/recalificare din cadrul proiectului european PRO F.A.M. În oraşele Bucureşti, Focşani şi Targu Mureş s-au format primele grupe pentru meseriile de patiser şi florar decorator, în timp ce antreprenoriat, manechiurist, cofetar sunt alte trei obiective profesionale vizate de proiectul Pro F.A.M., proiect derulat în perioada mai 2014 – octombrie 2015 de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Proiectul PRO F.A.M., un proiect ce vizează crearea unor şanse egale

Proiectul PRO F.A.M.- Reintegrarea pe piaţă muncii a mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Centru şi Sud-Est prin dezvoltarea sistemului de competenţe şi aptitudini antreprenoriale şi prin obţinerea de noi calificări solicitate pe piaţa muncii – are ca partener naţional Asociaţia Prietenii Monicăi. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si vizează crearea unor şanse egale de dezvoltare a competenţelor şi aptitudinilor mamelor copiilor cu dizabilităţi prin participarea acestora la programe de calificare şi instruire, în vederea includerii pe piaţa muncii şi iniţierea de activităţi independente, contribuind la creşterea încrederii şi stimei de sine a beneficiarilor direcţi. Astfel, membrele grupului ţintă vor fi mai motivate să se implice în activităţi de dezvoltare personală şi de promovare a iniţiativelor proprii în contextul socio-economic de la nivel local şi regional.

Si mamele copiilor cu diazabilităţi pot să-si dezvolte parcursul profesional

Obiectivele specifice ale proiectului constau în sprijinirea unui grup de 20 de mame de copii cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Sud Est şi Centru de a iniţia activităţi independente prin instruirea şi dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale, dar si incurajarea dezvoltării carierei a 950 mame ale copiilor cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti Ilfov, Sud Est şi Centru prin participarea a 750 dintre acestea la programe de calificare/recalificare. Pe lista obiectivelor se mai numară susţinerea grupului ţintă în dezvoltarea unor legături durabile şi socio-profesionale prin înfiinţarea unei reţele profesionale multiregionale dedicată mamelor copiilor cu dizabilităţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Est, precum si creşterea gradului de conştientizare şi informare cu privire la principiul egalităţii de şanse.
Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail a Asociaţiei Prietenii Monicăi, [email protected]

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație