Un băiat bolnav de epilepsie face lucruri minunate pentru alți copii

Anca Vlad

Chase Johnson a fost diagnosticat cu epilepsie când avea 3 ani. Această problemă neurologică afectează aproximativ 65 de milioane de persoane în lume și este caracterizată prin crize imprevizibile, care pot duce și la alte problemele de sănătate. Niciunul dintre acești factori nu i-a diminuat însă entuziasmul lui Chase, care continuă să vorbească despre această boală și să o facă astfel cunoscută. Mai mult, băiatul bolnav de epilepsie și-a propus să facă ceva extraordinar, conform mom.me.

Într-o zi, primăvara trecută, Chase a venit de la școală și le-a spus părinților că el nu știe să existe vreo campanie de conștientizare a epilepsiei, motiv pentru care a decis să facă el ceva. În toamnă, băiatul de 10 ani a pus bazele fundației Cure (Remediu). Care erau țelurile sale?

Băiatul voia să se asigure că toți copiii care au crize epileptice pot lua parte la experiențele vieții și că oamenii înțeleg ce înseamnă de fapt epilepsia. El a creat această fundație ca să dărâme niște mituri legate de această afecțiune cu ajutorul informațiilor, evenimentelor și programelor. Trebuie să recunoașteți că toate astea sunt niște țeluri admirabile pentru un copil de clasa a cincea și demonstrează că visele pot fi împlinite la orice vârstă.

Diabetul insulino-dependent la copii are 4 semne și poate fi declanșat de răceli. Prevenție, manifestări, tratament

Imediat după crearea fundației, Chase a decis să organizeze o strângere de fonduri ca să ajute alți copii cu epilepsie să ajungă în tabăra Camp Brainstorm, o tabără de vară destinată exclusiv copiilor cu epilepsie. El a făcut acest lucru, pentru că acești copii sunt în general refuzați și nu pot merge în tabere deoarece se consideră că ei prezintă „un risc crescut”.
Campania pentru strângerea fondurilor (Chase’s Hoop-A-Thon) a fost organizată în liceul local, unde s-a desfășurat și o licitație. La final, John Johnson, tatăl lui Chase, a declarat că s-au strâns 13.000 de dolari.

De atunci, Chase le-a vorbit sutelor de copii de la școlile primare din Austin, Texas. În cadrul adunărilor, el a avut scurte sesiuni de educație unde a vorbit despre epilepsie, în ce constau crizele și ce trebuie să faci atunci când cineva are o criză.

„La început, ideea de a vorbi în public a fost copleșitoare pentru Chase, dar dorința de ajuta a fost mai puternică”, a declarat doctor Karen Keough, neurologul care îl tratează pe Chase de la vârsta de trei ani. Pentru un băiat timid e o realizare extraordinară și Keough a subliniat importanța ștergerii stigmatului pentru a ajuta copiii să-și accepte colegii afectați și a le înțelege problemele.

Planul lui pentru anul viitor este bine definit și chiar dacă programul nu este stabilit pentru fiecare zi, un lucru e cert: familia Johnson o facă totul ca lucrurile să meargă mai bine decât anul trecut. Chase și părinții lui au primit deja vești îmbucurătoare de la persoane care au fost ajutate de programele educaționale ale fundației.

Copilului ”îi curge urechea”. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Ce este de făcut?

Tatăl lui Chase a făcut publică povestea unui director de școală care l-a contactat după o întrunire.

„Directorul ne-a trimis un mail în care ne-a spus că unul dintre elevii lui a plecat acasă de la cursuri și i-a spus mamei lui că a venit un băiat la școală și le-a vorbit despre epilepsie”, a spus John Johnson. Părinții elevului voiau să știe dacă Chase și familia lui îi putea ajuta cu îndrumări și materiale. Familia Johnson i-a pus imediat în legătură cu Fundația pentru Epilepsie și unul dintre asistenții sociali de acolo.

La începutul lunii martie, Chase a declarat că că cei 13.195 de dolari adunați acoperă costurile pentru 15-16 copii care vor putea merge la vară în Camp Brainstorm.

Cât despre Chase, viața lui s-a schimbat de când a înființat Cure. Timidul școlar a înflorit și s-a transformat într-un ambasador al epilepsiei. Vorbește în fața a sute de elevi și acordă interviuri cotidianelor, revistelor și mediei online. Băiatul recunoaște că a învățat mult despre cât de greu este să înființezi și să faci să funcționeze o fundație, să ai în website, să vorbești în public și să interesezi media suficient de mult încât să te ajute.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa