Viaţa cu autism. Ep. 220. De ce nu vreau terapia ABA pentru copiii mei

marina si copiii ei

Nu vreau terapia ABA pentru copiii mei. Copiii au un alt terapeut şi au pornit pe alt drum de acum încolo, fac doar terapie şi merg la Grădiniţa Malteză. Relaţia noastră cu asociaţia unde copiii făceau terapie s-a încheiat. I-am pus eu punct. Pentru că brusc au avut pretenţia să plătim şi pentru zilele în care copii ar fi lipsit, răciţi fiind. Adică nu ar fi îndeajus că trebuie să cumpăr medicamente când sunt bolnavi, ştiţi că ce se compensează e apă de ploaie, să mai plătesc terapie, ore inexistente de terapie când ei zac cu febră? Nu veţi vedea asta de la mine.

Eu zic că cele mai multe asociaţii care furnizează servicii de terapie ar trebui să se numească „Autism SRL’’ căci cele mai multe par a fi SRL-uri, nu ONG -uri. Nu ajunge că mai toţi strâng fonduri şi că unii sunt finanţaţi de stat şi de primării prin legea subvenţiilor, că mai jupoaie părinţii de resurse fără cea mică remuşcare. După care pozează în victimele statului român.

Nu vreau terapia ABA pentru copiii mei

Da, există şi organizaţii oneste conduse de oameni la fel de corecţi. Dar marea masă a părinţilor care mi-au scris pe pagina de Facebook sau în privat îmi arată că mai toate asociaţiile care se ocupă de persoane cu autism procedează la fel de lipsit de etică.

Şi ştiţi care e problema? Că părinţii plătesc pentru servicii pe care nu le primesc. Mulţi mi-au scris în privat că le era teamă că poate ce vor spune public va ajunge la cei care-i jefuiesc şi le vor scoate copiii de pe lista de beneficiari. Şi că ei ce se fac? Am avut senzaţia că vorbesc cu nişte copii, nu cu nişte adulţi. Pot să-i condamn? Au alte opţiuni? Ne ajută altfel statul român sau ne lasă la mila şacalilor?

De ce nu vreau terapia ABA pentru copiii mei

Ce îmi doresc eu de la terapeutul copiilor mei este să nu facă ABA. Da, aţi citit bine, aşa cum ABA nu a fost calea pentru David, nu este nici pentru cei mici. Vreau ceva mai cald şi mai pe latura emoţională. Pentru că eu de „specialişti” sunt sătulă. Singura chestie la care se pricep aceştia este să dea vina pentru incompetenţa lor pe părinţi.

Una din puţinele ”specialiste” acreditate BCaBa din Cluj i-a făcut o evaluare în batjocură lui David, imediat după diagnostic  şi i-a reproşat soţului meu că îi întăreşte lui David comportamentele negative. De ce i-a spus asta? Păi pentru că Gyuri nu mai rezista să-l audă pe copil urlând de vreo jumătate de oră şi fugind de marea „specialistă” şi s-a dus şi a întrerupt şedinţa. Pentru el era mai importantă fericirea copilului. Era acum fix 8 ani. Pe David îl ştiţi cum e. Marea „specialistă” încă scoate bani din piatră seacă.

David Neciu
David Neciu

M-am săturat de impostură şi de diplome aurite şi de titluri pompoase ce ascund o incompetenţă crasă.

Vidul acesta pe care statul român l-a lăsat pentru copiii şi adulţii cu autism naşte abuzuri. Victimele suntem noi şi copiii noştri. Pe noi cine ne apără ?

Pe măsură ce trece timpul, cercul din jurul meu se strânge, am încredere în tot mai puţini oameni. Iar când vine vorba despre copii sunt nemiloasă, cine doar se gândeşte să le facă vreun rău, va avea de-a face cu mine. Se trezesc în mine toate instinctele ancestrale ale mamelor ce-şi protejează puii.

Mie nu mi-e frică, eu sunt la a 3-a experienţă cu autismul. Nu mi-e frică! Dacă ar fi fost ultima organizaţie de pe pământ şi tot aş fi renunţat la ei pentru că nu e corect. La cât de des se îmbolnăvesc copiii noştri aş fi dat faliment plătind pentru ore pe care nu le fac.

Mi-a trebuit multă vreme până am învăţat să mă ţin dreaptă !

(va urma)

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()