Cum să liniștești coșmarurile copilului

Iulia Mirică
coșmarurile copilului

Ți s-a întâmplat vreodată să-l auzi în timpul nopții pe cel mic cum te strigă din camera lui sau se se posteze la picioarele patului tău dorindu-și să te trezești, din cauza faptului că a avut un vis urât? Coșmarurile copilului nu pot fi liniștite la fel de ușor precum ai face-o cu un adult, spunându-i că ce a visat nu este real.

Ceea ce a experimentat copilul probabil că a părut foarte real pentru el. Așa că, decât să încerci să-i explici că nu a fost real, există multe alte metode rapide special făcute pentru a te ajuta să liniștești coșmarurile copilului, astfel încât toată familia să poată dormi liniștită. Pe câteva dintre ele, așa cum au fost identificate de Popsugar, ți le prezentăm și noi mai jos.

1. Nu te panica

Visele rele și coșmarurile copilului sunt, din păcate, o parte obișnuită a procesului de dezvoltare. Începând cu vârsta de 3 ani, imaginația copilului devine mai vie și mai vastă, iar copiii încep să devină conștienți de senzația de frică. Pe măsură ce copilul crește, visele rele ar trebui să se reducă. Nu ar trebui, de obicei, să-ți faci griji.

2. Fă rutina de culcare cât de liniștitoare posibil

Fie că trebuie să începi rutina de culcare cu o baie călduță pentru a-l relaxa, sau cu o poveste, pentru că îi dă gânduri fericite, liniștea oferită de tine înainte de culcare se bazează pe relaxare, calm și fericire.

3. Nu-i ignora strigătele

Cu toate că este posibil să fi folosit această metodă atunci când copilul tău era doar un bebeluș, ignorarea strigătelor unui copil înspăimântat în timpul noții nu este același lucru. Jumătate din bătălia copiilor contra coșmarurilor este faptul că știu atunci când se trezesc că mami sau tati vin lângă ei să-i liniștească. Dacă ești frustrată că te-a trezit, fă tot posibilul să nu aduci acele sentimente în cameră cu tine.

4. Nu-l invita la tine în pat doar pentru a încerca să-l culci mai repede

Dacă vrei ca micuțul să se întoarcă în camera lui să doarmă în propriul pat după un coșmar, acest lucru înseamnă că nu îți va plăcea foarte mult procesul la început. Va trebui să te duci cu piticul tău în camera lui și să-l ajuți să se calmeze, nu să te culci imediat la loc. Pentru a evita formarea unui obicei de cosleeping, fă tot posibilul pentru a-l face pe cel mic să înțeleagă că este totul sigur și confortabil în camera lui. Cel mai mult, copilul are nevoie să știe că tu crezi în el și în capacitatea de-a face față coșmarurilor.

5. Gândește-te la lucruri pozitive

Gândește-te împreună cu cel mic la câteva dintre cele mai frumoase amintiri fericite pe care le are, astfel încât, atunci când acesta are un vis urât, să-și poată aminti gândurile fericite, pentru a le înlocui pe cele rele. Fie că te trezește sau că se descurcă pe cont propriu, gândurile pozitive sunt cheia care-l ajută să adoarmă fericit, mai degrabă speriat că va avea un nou coșmar.

6. Vorbiți despre vis

În cazul în care vrea, vorbește cu cel mic despre visul pe care l-a avut, pentru a încerca să-ți dai seama ce l-a speriat. S-ar putea să fie o modalitate de a-l ajuta să se liniștească. În cazul în care nu dorește să-ți povestească, nu-l obliga să retrăiască visul, dar împărtășește cu el un vis urât pe care l-ai avut de curând și vorbește cu cel mic despre modalitatea în care ai gestionat situația.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa