Cum să-ți faci un iubit când ai copii

iubit cand ai copii

Multe mame care divorțează resping din start ideea unui nou iubit, invocând ca principală barieră copiii. Mesajul nostru: nu vă mai ascundeți în spatele acestui motiv fals. Fiți curajoase și aflați cum să vă faceți un iubit chiar și atunci când aveți copii.

Am ieșit după 13 ani dintr-o relație strâmbă, fără să fac pauză: am întâlnit omul potrivit, pe care-l căutasem toată viața, ne-am uitat unul în ochii celuilalt, am înțeles că e ce trebuie, ne-am unit forțele și am ieșit învingători din situațiile nefericite în care ne aruncase viața până atunci. După trei ani, încă mai consider că a fost cea mai bună decizie. Unele dintre voi o să spună, poate, că am fost inconștientă, altele – că am avut noroc. Eu vă spun doar atât: dacă trenul vostru a ajuns în gară și toate instinctele vă spun să urcați în el, nu mai stați pe gânduri. Calculele și ezitările de orice fel, gândirea logică sunt, în aceste momente, detalii care vă vor încurca.

Una peste alta, am doi copii pe care a trebuit să-i familiarizez brusc cu un nou iubit. Dacă a fost greu? Foarte, pentru că cei mici sunt rezistenți la schimbare. Dacă a meritat? Din plin! În casa noastră acum e liniște și armonie și toată lumea e fericită. Sunt conștientă că poate nu e pentru toată lumea la fel de ușor, dar, urmând sfaturile de mai jos, s-ar putea să te alegi și tu cu iubitul potrivit chiar dacă ai copii și scenariul ăsta ți se pare, pe moment, irealizabil.

Decide câtă informație le oferi copiilor

Eu am fost sinceră de la început. Nu știu să mint sau să eludez adevărul, am încercat de câteva ori și a ieșit prost. Depinde însă și de vârsta copiilor. Dacă ai tăi sunt mai măricei, cum a fost cazul meu, e bine să-i ții la curent cu schimbările din viața ta. Discută cu ei despre perspectiva de a ieși din nou la întâlniri. Cere-le părerea, dar așteaptă-te să fie reticenți într-o primă fază. Niciunui copil nu-i place, la început, ideea că unul dintre părinții lui se întâlnește cu o altă persoană decât… celălalt părinte. Unii dintre copiii mai mici, totuși, se acomodează mult mai ușor cu noua situație. Așa că, dacă sunteți foarte la început, în funcție de temperamentul copiilor tăi, decide tu cât și dacă le spui ceva despre noua ta întâlnire.

Spune-i iubitului despre copii

Nici prin cap să nu-ți treacă să ascunzi faptul că ești mamă. Oricât te-ai preface că nu ai copii, la un moment dat tot va trebui să-i spui. Trebuie să poți să te bazezi pe faptul că potențialul tău partener de cursă lungă nu are nimic împotrivă să se întâlnească cu o femeie care are copii – mai ales dacă îți dorești o relație serioasă.

Fii sigură că îți place de iubitul tău

Nu încerca să umpli golul unei figuri paterne cât mai repede și să accepți pe oricine în viața ta, numai testosteron să aibă. Dacă vezi că lucrurile nu se leagă prea bine între voi doi, nu-i face cunoștință cu cei mici. Așteaptă până vei putea observa în ce direcție se îndreaptă relația.

Fă-ți un plan pentru a-l prezenta

Dacă lucruile încep să meargă bine cu adevărat, e timpul să te gândești să-l prezinți copiilor. Nu fiți prea protocolari – nu-l invita să ia masa la voi acasă. Toată lumea se va simți stânjenită. Mai bine introdu-l într-una din activitățile voastre în oraș – la o competiție sportivă de-a copiilor, când mergeți în parc sau la un loc de joacă. Sau, de ce nu, la un film! Cu cât mai multe persoane prin preajmă, cu atât mai bine!

Pune la cale încă o întâlnire

De data asta poate să fie ceva mai intimă, dar încă nu e cazul să fiți doar voi prin preajmă. Poți, de exemplu, să organizezi o mică petrecere la voi acasă, cu cei mai buni prieteni, și să-l inviți și pe partenerul tău. Fă-le din nou cunoștință copiilor cu el, dar nu fă un caz din asta, ca și cum nu ar fi mare scofală, ci un lucru cât se poate de firesc.

Acomodează-i unul cu altul

Încet, încet, sporește întâlnirile dintre copiii tăi și noul iubit, astfel încât dintr-un simplu prieten, aceștia să-l considere un prieten foarte bun.

E vremea să-i lași singuri

Sub forma unui pretext oarecare – trebuie să lipsești o oră să rezolvi o problemă – lasă-i pe cei mici în grija iubitului. Se pot juca în parc sau pot scoate cățelul la plimbare: orice activitate implică și distracție. Pe măsură ce se acomodează tot mai mult cu prezența lui, puteți ieși împreună la piscină sau chiar într-o scurtă excursie care să nu vă implice decât pe voi – fără alți prieteni prin jur.

Petrece timp doar cu copiii tăi

Când un părinte începe să se întâlnească cu altcineva, copilul poate avea senzația că persoana nou intrată în vieților lor i-l “fură” pe cel care i-a dat viață și că, astfel, mama/tatăl nu vor mai avea timp pentru el. Petrece suficient timp doar tu cu copiii tăi, exact așa cum făceai și înainte să ai un nou iubit. Mențineți-vă obiceiurile și copiii nu vor simți diferența.

Petrece timp doar cu partenerul

Ține cont că nici partenerul nu trebuie neglijat și pentru ca relația voastră să dureze trebuie presărată cu momente romantice. Lasă-i pe cei mici din când în când în grija celuilalt părinte, a unei bone sau a unei prietene bune și ieși cu iubitul tău în club, la masă, la un film etc.

Tu cum ai reușit să-i faci pe copii să-ți placă noul iubit? Scrie-ne pentru a ne povesti experiențele tale!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto:Guliver

 

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()