6 întrebări folosite de profesorii Montessori, ce ajută la corectarea comportamentelor negative

Iată lista de întrebări folosite de profesorii Montessori atunci când vor să corecteze un comportament neadecvat al copiilor.

Majoritatea copiilor trec printr-o fază în care comportamentul lor ne umple de frustrări. Iar atunci când apare acest comportament, în mod natural reacționăm cu furie sau enervare. Acest tip de reacție nu este în mod general unul productiv și, în funcție de copil și motivația fiecăruia, comportamentul poate continua sau se poate înrăutăți.

O bilă albă pentru profesorii Montessori este aceea că aceștia observă copiii și mediul înconjurător pentru a stabili ce nu merge bine, ce încearcă copilul să obțină cu un comportament negativ și dacă nu are nevoie de puțin mai multă dragoste și atenție.

În cazul unui comportament negativ, ne luăm un răgaz pentru a observa copilul și pentru a ne gândi care este cauza acțiunilor sale și ce putem face ca să oprim reacțiile lui?

Iată cele șase întrebări creionate de specialiștii de la mother.ly, întrebari pe care și le pun instructorii Montessori atunci când vor să schimbe un comportament negativ și iată cum le poți aplica și tu acasă.

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Întrebări folosite de instructorii Montessori: Copilului îi  sunt satisfăcute nevoile de bază?

Plânsul înainte de somn este un indice al gradului crescut de oboseală

Copilul este obosit când începe să se bată cu prietenii lui? Îi este foame când se tăvălește pe jos? Are nevoie să-i amintească cineva să meargă la toaletă atunci când pare că nu se mai controlează?

Când cei mici nu se simt confortabil, nu sunt capabili să arate ce nu le convine. Uneori au nevoie de noi să-i ajutăm să-și amintească că trebuie să aibă grijă de corpul lor. Pentru a determina dacă un comportament este legat de o nevoie fizică trebuie să fim atenți la rutina lor zilnică: dacă cel mic are un comportament neadecvat dimineața, poate are nevoie de o gustare, iar dacă își pierde cumpătul la amiază, poate are nevoie de odihnă.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()