6 întrebări folosite de profesorii Montessori, ce ajută la corectarea comportamentelor negative

Iată lista de întrebări folosite de profesorii Montessori atunci când vor să corecteze un comportament neadecvat al copiilor.

Majoritatea copiilor trec printr-o fază în care comportamentul lor ne umple de frustrări. Iar atunci când apare acest comportament, în mod natural reacționăm cu furie sau enervare. Acest tip de reacție nu este în mod general unul productiv și, în funcție de copil și motivația fiecăruia, comportamentul poate continua sau se poate înrăutăți.

O bilă albă pentru profesorii Montessori este aceea că aceștia observă copiii și mediul înconjurător pentru a stabili ce nu merge bine, ce încearcă copilul să obțină cu un comportament negativ și dacă nu are nevoie de puțin mai multă dragoste și atenție.

În cazul unui comportament negativ, ne luăm un răgaz pentru a observa copilul și pentru a ne gândi care este cauza acțiunilor sale și ce putem face ca să oprim reacțiile lui?

Iată cele șase întrebări creionate de specialiștii de la mother.ly, întrebari pe care și le pun instructorii Montessori atunci când vor să schimbe un comportament negativ și iată cum le poți aplica și tu acasă.

Pagina 2 din 6

2. Întrebări folosite de instructorii Montessori: Ce vrea cu adevărat să facă?

Un alt lucru la care să ne gândim este motivația din spatele comportamentului copilului. Aruncă lucrurile pe jos pentru stimularea senzorială, pentru a vedea și a auzi cum se lovesc de podea? Sau le aruncă pentru că au nevoie să atragă atenția?

Poate copilul își lovește prietenul deoarece nu știe cum să rezolve verbal problema. Copiii nu fac lucruri pentru a fi răi, chiar dacă pare că nu au un alt motiv. Gândește-te câteva minute la asta și vezi la ce concluzie ajungi. Simpla conștientizare a faptul că un comportament are o motivație în spatele lui, te poate ajuta și te poate face să accepți altfel lucrurile.

Pagina 2 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()