6 întrebări folosite de profesorii Montessori, ce ajută la corectarea comportamentelor negative

Iată lista de întrebări folosite de profesorii Montessori atunci când vor să corecteze un comportament neadecvat al copiilor.

Majoritatea copiilor trec printr-o fază în care comportamentul lor ne umple de frustrări. Iar atunci când apare acest comportament, în mod natural reacționăm cu furie sau enervare. Acest tip de reacție nu este în mod general unul productiv și, în funcție de copil și motivația fiecăruia, comportamentul poate continua sau se poate înrăutăți.

O bilă albă pentru profesorii Montessori este aceea că aceștia observă copiii și mediul înconjurător pentru a stabili ce nu merge bine, ce încearcă copilul să obțină cu un comportament negativ și dacă nu are nevoie de puțin mai multă dragoste și atenție.

În cazul unui comportament negativ, ne luăm un răgaz pentru a observa copilul și pentru a ne gândi care este cauza acțiunilor sale și ce putem face ca să oprim reacțiile lui?

Iată cele șase întrebări creionate de specialiștii de la mother.ly, întrebari pe care și le pun instructorii Montessori atunci când vor să schimbe un comportament negativ și iată cum le poți aplica și tu acasă.

Pagina 3 din 6

3. Întrebări folosite de instructorii Montessori: Cum putem schimba aranjamentul camerei pentru a redresa comportamentul?

„Poți schimba copilul, dar nu poți schimba mediul” este una dintre zicalele Montessori.

Una dintre responsabilitățile unui profesor Montessori este aceea de a face clasa de lucru prietenoasă, frumoasă și liniștitoare pentru a conduce către concentrare. Mediul nu este ceva static, se poate schimba pentru a întruni nevoile fiecărui copil și același lucru este valabil și acasă.

Dacă observăm copilul că aleargă nestăvilit într-o anumită zonă din casă, punem ceva acolo ca mediul să nu mai invite la alergare. Dacă observăm anumite colțuri că au devenit locuri de ascuns, descoperim acele zone pentru a fi mai vizibile.

Dacă cel mic pare că umblă tot timpul în lucrurile fratelui mai mare, plasează-le într-un loc în care el nu ajunge la ele. Dacă intră tot timpul cu noroi în casă, pune un covoraș la ușă pentru pantofi.

Dacă ești interesat de educația Montessori și parenting necondiționat poți să vii la conferința Alfie Kohn. Conferințele lui Alfie Kohn din martie, 2019, detalii poți găsi AICI 

Pagina 3 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()