Ai ridicat tonul la copil? 5 metode să repari lucrurile

Eu nu cred că, dacă țipi la cel mic și dacă îl înveți să te asculte necondiționat, doar pentru că tu ești părintele, este calea cea bună când vine vorba despre parenting. Nici cei de la viewsfromastepstool.com nu cred că ar trebui să te mândrești că ai ridicat tonul la el ca să previi o boacănă sau să-i dai o lecție când nu e cuminte. De aceea, ne recomandă cinci metode pentru a calma atmosfera în asemenea situații.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Respiră adânc

E dificil, mai ales dacă vrei să-ți crești și să-ți educi copilul cu blândețe, să-l vezi de-a dreptul înspăimântat de vocea ta. Dacă ai căzut pradă capcanei „să-ți știe de frică, altfel se urcă în capul tău!“, însă te simți mai groaznic decât înainte, mă refer la momentul când aveai impresia că o să ajungi marioneta lui, pentru că e expert în șantaj emoțional, să știi că poți repara dauna rapid, fără ca cel mic să rămână cu amintiri neplăcute.

Fă un pas înapoi, închide-ți puțin ochii și respiră adânc. Adună-ți gândurile și calmează-te. Dacă nu poți lua loc, ci simți nevoia să te plimbi, fă câțiva pași prin cameră. Totul e să reușești să te liniștești.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()