Cum să creşti un copil optimist. Ce trucuri să pui în practică

Copiii tind să vadă mai mereu partea plină a paharului, iar acest lucru îi ajută să facă faţă mai uşor provocărilor şi să fie fericiţi. Îţi venim în întâmpinare cu sfaturi eficiente care să te ajute să creşti un copil optimist.

Nu puţine sunt la număr motivele pentru care este bine să-l înveţi pe copil să fie optimist, mai ales dacă ţinem cont de efectele pozitive pe termen lung asupră sănătăţii fizice şi mentale, potrivit www.parents.com. Numeroase cercetări au arătat că persoanele optimiste au şi o speranţă de viaţă mai lungă. Dar cum poţi să creşti un copil optimist? Pune în practică trucurile pe care ţi le propunem, iar beneficiile o să înceapă treptat să fie tot mai vibile.

ÎnapoiPagina 1 din 6

1. Nu te mai plânge din orice

Deseori se întâmplă ca părinţii să se plângă de diverse lucruri sau situaţii când sunt şi copiii de faţă – ,,Nu o să reuşim să ajungem la timp la ore”, ,,Mereu întâziem la întâlnirile din parc”. Focusarea pe gânduri negative şi frustrările sunt forma cea mai cunoscută de pesimism. Cu cât te plângi mai mult că nu ajung banii sau că ai avut o zi grea la serviciu, cu atât copilul va învăţa să facă acelaşi lucru, nu să vorbească de lucrurile bune care i se întâmplă. De ajutor este să faci următorul exerciţiu: roagă fiecare membru din familie să spună lucrurile pozitive care i s-au întâmplat peste zi, iar această activitate să devină obicei în timp ce luaţi seara masa împreună.

ÎnapoiPagina 1 din 6
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație