Masturbarea la copii: o practică frecventă, pentru care ei nu trebuie certați. 3 sfaturi pentru părinți

Masturbarea face parte din procesul de autoexplorare, iar copiii o practică din același motiv pentru care o fac și adulții: le provoacă plăcere, scrie babycenter.com. Explorarea corpului face parte, dincolo de orice, din procesul de creștere.

Copilul tău învață să alerge, să arunce lucruri, să apuce, să împingă leagănul, apoi să folosească toaleta de unul singur. La fel de natural se dezvoltă și curiozitatea față de părțile intime ale corpului, iar odată ce scapă de scutec explorarea devine foarte ușoară.

Poți citi despre masturbarea la copii și în cărțile Laurei Markham, disponibile aici

”Când părinții observă acest lucru, prima întrebare pe care și-o pun este dacă e normal să se întâmple așa ceva”, spune Meg Zweiback, consilier familial, citat de babycenter.com. ”Răspunsul este da. E normal, nu trebuie să te îngrijorezi”.

Ce reacții ar trebui să aibă părinții

ÎnapoiPagina 1 din 3

1. Nu intra în panică

Masturbarea este un lucru normal. Nu provoacă rău fizic, nu presupune vreun risc și nici nu îl va transforma pe copilul tău într-un maniac sexual. În cazul copiilor mici, masturbarea nici măcar nu este una de natură sexuală, ca la adulți, ci de explorare, cunoaștere și crearea de plăcere. ”Un copil se poate masturba până la orgasm”, precizează Zweiback, iar într-un astfel de moment îl poți vedea gâfâind, cu fața roșie și oftând la final. Cu siguranță însă, ca în orice altă situație, când ceva e prea mult, nu e tocmai în regulă. Conform Academiei Americane de Pediatrie, în cazul în care un copil se masturbează constant și excesiv poate fi semn de anxietate sau o încărcare emoțională greu de gestionat sau, pur și simplu, poate indica faptul că nu primește suficientă atenție acasă.

ÎnapoiPagina 1 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()