Masturbarea la copii: o practică frecventă, pentru care ei nu trebuie certați. 3 sfaturi pentru părinți

Masturbarea face parte din procesul de autoexplorare, iar copiii o practică din același motiv pentru care o fac și adulții: le provoacă plăcere, scrie babycenter.com. Explorarea corpului face parte, dincolo de orice, din procesul de creștere.

Copilul tău învață să alerge, să arunce lucruri, să apuce, să împingă leagănul, apoi să folosească toaleta de unul singur. La fel de natural se dezvoltă și curiozitatea față de părțile intime ale corpului, iar odată ce scapă de scutec explorarea devine foarte ușoară.

Poți citi despre masturbarea la copii și în cărțile Laurei Markham, disponibile aici

”Când părinții observă acest lucru, prima întrebare pe care și-o pun este dacă e normal să se întâmple așa ceva”, spune Meg Zweiback, consilier familial, citat de babycenter.com. ”Răspunsul este da. E normal, nu trebuie să te îngrijorezi”.

Ce reacții ar trebui să aibă părinții

Pagina 2 din 3

2. Ignoră-l

Probabil i-ai spus deja copilului că unele părți ale corpului sunt intime și că doar el, părinții și doctorul le poate atinge. Însă, pentru un copil mai mic de 3 ani, intimitatea nu înseamnă nimic, spune Meg Zweiback. ”La vârsta aceasta, un copil este interesat să apese pe butoane, așa că dacă îi atragi atenția probabil o va face și mai mult” Cel mai bine este să privești în altă parte sau să-ți găsești altceva de făcut.

Pagina 2 din 3
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()