5 sfaturi pentru a crește un copil bilingv

copil bilingv

Mintea copiilor este ca un burete, prin urmare, părinții care doresc să aibă copil bilingv trebuie să-l expună cât mai des și de la o vârstă cât mai mică la un vocabular variat. Din ce în ce mai multe grădinițe private oferă un program bilingv, așadar rolul părinților este acela de a-i susține pe copii și de a le oferi constant un mediu în care să poată lua contact cu limba străină aleasă.

Platforma spaniolă serpadres.es arată într-un articol că cei mici sunt pregătiți de la bun început să învețe prin imitare, de aceea, auzind mai multe limbi, vor stoca în prima fază pentru ca mai apoi să și redea cuvintele. Iată câteva sfaturi practice pentru învățarea limbilor străine la vârste mici.

1. Începeți cât mai devreme. Asta înseamnă chiar de la primele gânguriri. Specialiștii spun că încă de la vârsta de 3 luni bebelușii pot distinge diferențe între cuvinte, atât de ton, dar și de limbă, iar între 3 ani și 9 ani este perioada în care copiii au o dorință și o capacitate incredibile de a învăța alte limbi. Prin urmare, cel mai bine este să începeți expunerea la o limbă străină cât mai devreme pentru ca aceștia să o învețe în mod natural și corect, ca și cum ar fi limba lor maternă.

2. Ascultați zilnic conversații/cântece/povești în limba străină aleasă. Pe lângă faptul că aceste activități sunt preferate de copii, sunt de mare ajutor când vine vorba de a învăța o limbă străină. Urechea se obișnuiește cu noua limbă, o acceptă și o poate reproduce mai ușor.

3. Expuneți-i și la texte scrise. Cel mai important aspect este expunerea constantă, de aceea nu vă limitați la a asculta povești. Citiți-le și voi și rugați-i să vă urmărească pe carte. Este important ca cei mici să se familiarizeze și cu limba scrisă.

4. Alegeți o școală bilingvă. Ofertele sunt vaste, încă de la grădiniță părinții pot alege programe bilingve. Dacă nu este posibilă o astfel de soluție, există alternative precum cursuri de limbi străine, cercuri de lectură în limbi străine.

5. Captați-le atenția! Învățarea unei limbi străine poate fi un mod de a-i distra! Alegeți o activitate extracuriculară preferată și desfășurați-o în limba străină aleasă. Spre exemplu, un curs de gătit. Va fi distractiv și foarte eficient!

Vino joi, 22 februarie 2018, de la ora 18.30, la Hotel Capitol la Atelierul cu mămici ”Învățarea unei limbi străine de timpuriu dezvoltă abilități pentru școală și viață”! Înscrie-te acum GRATUIT! Detalii AICI.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație