Calculatorul şi internetul transformă şcoala într-o joacă simpatică şi foarte utilă

123edu.ro | Totul despre mame
Învățarea e mult mai ușoară cu 123edu.ro!

Cu 123edu.ro, copiii învaţă bine şi uşor

123edu.ro | Totul despre mame
Învățarea e mult mai ușoară cu 123edu.ro!

Când eram în clasele primare, ţin minte perfect că moda vremii era ca părinţii nu doar să-i ajute pe copii cu temele, ci să le şi facă o mare parte din ele. Exerciţiile erau începute de copil şi terminate de părinte, iar compunerile cele frumoase de la limba română plecau întotdeauna de la o idee a mamei sau a tatălui, dar ajungeau să se termine numai cu ajutorul condeiului lor. Nu ştiu de ce, dar mie mi se părea că această îndeletnicire a părinţilor constituia o reală plăcere pentru ei şi nu m-am gândit niciodată că, de fapt, putea fi vorba despre accentuarea competiţiei dintre elevi, ba chiar despre o concurenţă subtilă între părinţi, la nivel de clasă şi de şcoală. Acesta este şi motivul pentru care copiii nu înţelegeau materia, iar cei mai mulţi dintre ei terminau anul şcolar fără să fi deprins prea multe cunoştinţe după cele trei trimestre de studiu.

Astăzi am aflat că accentul se pune nu pe competiţia între copii, ci pe competiţia cu propria persoană, iar rolul părintelui este acela nu de efectuator de teme, ci de călăuzitor al copilului şi de fin observator al acestuia. Tocmai pentru că nu mai vreau să cad în capcana în care s-au aflat şi părinţii mei, mi-am propus să le las pe cele două fetiţe ale mele care merg la şcoală să folosească mai des calculatorul şi să acceseze ori de câte ori simt nevoia 123edu.ro. Am descoperit cu încântare acest site nu de mult şi mi-am dat seama că este un ajutor de nădejde pentru copiii aflaţi în ciclul primar, care doresc să aprofundeze cunoştinţele însuşite la şcoală şi chiar să se autodepăşească.

Tehnologia poate fi de mare ajutor în primii ani de şcoală

Deşi 123edu.ro poate fi accesat pe calculator sau de pe tabletă şi, la prima vedere, să laşi un un astfel de dispozitiv pe mâna copilului nu pare a fi o alegere tocmai inspirată, de data asta timpul petrecut în faţa gadget-ului are o finalitate favorabilă. Perioada pe care cel mic o alocă accesării platformei este una utilă, ce are ca scop dezvoltarea abilităţilor sale şi creşterea performanţelor şcolare, avantajul major al platformei fiind oferirea unor exerciţii la limba română şi probleme de matematică conforme cu programa şcolară în vigoare. 123edu.ro se bazează şi pe faptul că, exersând de mai multe ori un tip de problemă, elevul va ajunge la performanţe notabile, platforma oferind un mediu dinamic şi plăcut, potrivit pentru orice stil de învăţare.

Extrem de util de accesat şi de parcurs, 123edu.ro poate fi iniţial testat de părinte, care are ocazia să se convingă singur, să navigheze şi să se joace la propriu cu paginile sale virtuale, prin accesarea testelor demo ale fiecărei clase în parte. Eu am făcut acest lucru cu încântare, atât la matematică, cât şi la limba română, şi m-am gândit cu nostalgie la anii mei de şcoală primară, când o astfel de inovaţie ar fi fost de-a dreptul salvatoare pentru mine şi colegii mei.
Testele demo arată doar o mică parte din ceea ce poate face aplicaţia, dar le dau copiilor imboldul de a lucra, oferindu-le şi şansa de a face din problemele la matematică şi cele la limba română o adevărată joacă. Nu întâmplător, sloganul site-ului este „Noi nu predăm nimic! Îi ajutăm pe copii să înveţe bine!”.

123edu.ro sau când matematica şi româna sunt prietenii elevilor

Pentru că dorinţa oricărui părinte este formarea unor generaţii cultivate, dar şi oferirea unor informaţii de calitate şi utile dezvoltării copilului său, pasul cel mai firesc pentru oricine este să se alăture comunităţii mari de părinţi de pe 123edu.ro. Astfel, părintele îi va putea oferi copilului său şansa de a-şi creşte încrederea în forţele sale, de a parcurge fără stres materia predată la şcoală şi de a avea nişte performanţe şcolare amplificate.
Părinţii care doresc să beneficieze de sistemul facil de lucru pe care îl promovează 123edu.ro pot să facă trei tipuri de abonamente: Bronze (1 lună – 6 Euro + TVA – plătibili prin SMS), Silver (3 luni – 10 Euro + TVA – plata tot prin SMS) şi Gold (6 luni – 18 Euro + TVA – plata prin card sau transfer bancar).

Exerciţiile prezentate online sunt la matematică (de la clasa pregătitoare până la clasa a patra) şi la limba română (clasa a doua, a treia şi a patra). La matematică, exerciţiile au o infinitate de variante până când copilul ajunge la 100 de puncte, iar la limba română sunt chestionare fixe cu un număr de 25-50 de întrebări în funcţie de vârsta copilului şi care duc la final tot la 100 de puncte. Spre deosebire de alte platforme online, 123edu.ro verifică prin teste şi teoria, dar şi cultura literară a copiilor, iar la fiecare subcapitol sunt mai multe întrebări pe aceeaşi temă, ceea ce îi permite copilului să abordeze acelaşi subiect din mai multe unghiuri.

De ce 123edu.ro?

Avantajele folosirii platformei sunt multiple, iar părintele trebuie să ia în calcul fiecare beneficiu când decide să intre cu cel mic în grupul virtual al 123edu.ro. Încă de la început, matematica online şi limba română vor fi distractive pentru copil, ce le va descoperi şi mai mult cu ajutorul calculatorului şi care va putea înţelege mai bine că ceea ce se predă la şcoală se consolidează acasă. Dacă la clasa pregătitoare copilul se joacă cu orientarea în spaţiu, în clasa întâi şi în clasa a doua el întâlneşte exerciţii de matematică de adunare şi scădere, dar şi exerciţii de scriere corectă a limbii române pentru clasa a doua, care îl vor ajuta să rezolve cu uşurinţă temele primite. În clasa a treia şi în clasa a patra, pe de altă parte, tabla înmulţirii şi împărţirea vor fi uşor înţelese.

Totodată, platforma oferă în mediul online exerciţiile şi problemele de matematică întâlnite la şcoală, îi ajută pe copii să exerseze la matematică într-un mod plăcut şi distractiv şi le permite înţelegerea materiei teoretice, prin intermediul laturii practice. Exerciţiile insistă asupra capitolului, până când e înţeles principiul de rezolvare, ceea ce face ca orice dilemă pe care o are cel mic încă de când iese din curtea şcolii să fie complet elucidată. Nu au fost uitaţi nici profesorii, care au la dispoziţie aplicaţia pentru a crea singuri exerciţii.

Mai mult timp liber şi mai mult loc pentru joacă

Matematica online şi limba română online le oferă atât părinţilor şi copiilor, cât şi profesorilor posibilitatea de a-şi evalua rezultatele obţinute şi de a concepe o strategie de recuperare a cunoştinţelor neînţelese. Faţă de vechile metode de exersare cu foi printate de pe internet cu exerciţii şi probleme de matematică, matematica online îi oferă copilului un avantaj major care constă în faptul că se poate evalua singur, fără să fie îndrumat de un adult. Nu mai spunem că ordinea va fi mult mai mare pe biroul celui mic, care nu se va mai pierde în noianul de foi de lucru.

Nu în ultimul rând, cu ajutorul 123edu.ro părinţii vor putea urmări evoluţia copilului, ce va avea astfel performanţe şcolare în creştere, iar timpul petrecut de el pe 123edu.ro va fi unul de scurtă durată, dar concentrat. Elevul nu va mai fi atras de alte activităţi extraşcolare, ci îşi va canaliza atenţia pe exerciţiile pe care le are de rezolvat, alocând, astfel, mai mult timp altor activităţi de recreere, pe care le poate face la joacă, cu prietenii.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație