Clasa pregătitoare devine clasa întâi, clasa a IX-a trece la gimnaziu-propunerea de azi de la Ecaterina Andronescu

TOTUL DESPRE MAME
Ecaterina Andronescu
Ministrul Educației și-a pierdut funcția în urma declarațiilor despre cazul de la Caracal.

Clasa pregătitoare devine clasa întâi, clasa a IX-a trece la gimnaziu. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, în data de 29 martie 2019, că intenționează să modifice structura sistemului de învăţământ. Propunerile ei vor fi supuse dezbaterii publice și implementate în măsura în care sunt acceptate de societatea civilă și specialiștii din domeniu.

Schema prezentată ca propunere de ministrul Educației arată că nu va mai exista o clasă pregătitoare, ci elevii intră direct, de la grădiniță, în clasa întâi, la vârsta de 6 ani.

”Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil clasa zero?”, a motivat Andronescu propunerea de redenumire a clasei pregătitoare, potrivit edupedu.ro.

  • Clasele din ciclul primar clasic vor fi I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învățător, dar și profesori.

”La clasa a 5-a vom introduce și profesori, la limbile străine. Vom avea și o evaluare pentru că am stabilit niște competențe și trebuie să le și verificăm”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Evaluările Naționale noi sunt propuse să aibă loc la clasa a III-a (actuala clasă a II-a) și la clasa a VI-a (actuala clasă a V-a). În prezent Evaluările Naționale au loc la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX.

An suplimentar pentru cei care nu trec de Evaluare

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a. O altă modificare este repetarea clasei pentru cei care nu reușesc să obțină o medie bună la Evaluarea Națională.

”Cei care nu fac față la Evaluarea Națională propunem să facă un an suplimentar. Nu înseamnă un an de repetenție, neapărat, ci să nu lăsăm pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără compețentele necesare”, potrivit Ecaterina Andronescu.

Ce spune ministrul Daniel Funeriu, care a introdus clasa pregătitoare la școală

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care a venit cu propunerea înființării clasei zero (pregătitoare)  în scoli, a făcut următorul comentariu despre această propunere de modificare a structurii sistemului de învățământ, pe pagina sa de Facebook:

„O mitomană rea, ranchiunoasă, avidă după funcţii şi bolnavă de putere (citez din ce îmi răcnea în Parlament: „De ce să fie Legea Funeriu şi nu Legea Andronescu? Blestem ziua în care v-aţi născut, vă doresc să vă moară copiii”). Vrea să-şi lege şi ea numele de o lege.

Ce a făcut până acum copiilor voştri? Simplu:

În primul mandat a demolat din pixul ei o excelentă reformă curriculară făcută între 1996 şi 1999, a autorizat cele mai toxice fabrici de diplome şi a dat puteri nelimitate sindicatelor,

În al doilea a desfiinţat învăţământul profesional şi a dat proiecte POSDRU de miliarde de Euro tuturor acoliţilor pesedişti

În al treilea a distrus integral singura lege din România lăudată de Comisia Europeană şi care a dus la cea mai mare creştere din Uniunea Europeană a rezultatelor la testele PISA.

Aşa că vă las pe voi să vă imaginaţi ce consecinţe poate să aibă asupra României o întreagă lege dată dintr-un pix obişnuit să scuipe venin şi minciuni”.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa